Spausdinti šį puslapį

Miesto šventės programoje pasigedo eisenos

Ukmergiškiai, skaitydami šių metų Ukmergės miesto šventės programą, pasigedo tradicinės eisenos.

Teiravosi, kodėl ji neorganizuojama – juk karantinas baigėsi, o eisena – vienas gražiausių miesto šventės akcentų, apjungiančių visus dalyvius, veiklas ir renginius. Joje noriai dalyvauja įmonės, įstaigos, organizacijos. Pėstieji ir automobilininkai išradingai pasipuošia.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Lolita Gerulskienė sakė, kad eisenai surengti reikia laiko, nes jai pradedama ruoštis iš anksto. Dvejus metus dėl pandemijos nebuvo galima organizuoti masinių renginių, tad ir eisenos nebuvo.

O šiemet, pradėjus planuoti miesto šventės renginius, dar tebesitęsė pandeminė situacija. „Negalėjome kviesti būriuotis. O dabar jau per vėlu, – sakė L. Gerulskienė. – Tačiau tai nereiškia, kad eisenos nebus ir kitais metais.“ 

Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė kalbėjo, kad šiemet, ruošiantis šventei, buvo per daug nežinios – tik neseniai atšaukta ekstremali situacija, be to, prasidėjo karas Ukrainoje. Todėl buvo priimtas sprendimas šiemet eitynių vis dar atsisakyti. Nutarta, jog miesto šventės eisenos tradicija su nauja jėga atgims kitais metais. „Tai – vienas mūsų išskirtinumų. Eitynes rengia ir kiti miestai, bet niekur jos nėra tokios ypatingos – tokios spalvingos, skaitlingos. Kitur nėra ėjimo per bromą“, – sakė direktorė.

2023-ieji Ukmergei bus jubiliejiniai metai – miestas švęs 690-ies metų sukaktį nuo pirmojo paminėjimo istoriniuose šaltiniuose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)