Spausdinti šį puslapį

Nuaidėjo Ukmergės miesto šventė

Žiūrovai oficialiame šventės atidaryme.  Gedimino Nemunaičio, Daivos Zimblienės ir Dainiaus Vyto nuotr. Žiūrovai oficialiame šventės atidaryme. Gedimino Nemunaičio, Daivos Zimblienės ir Dainiaus Vyto nuotr.

Savaitgalį Ukmergėje nuaidėjo Miesto šventės renginiai.

Įvairiose erdvėse skambėjo muzika, šurmuliavo mugė, kvepėjo patiekalais. Į šventę kėsinęsis lietus jos nepagadino, nors šiltesnės striukės tikrai prireikė. Daugiausia – tūkstančiai žmonių – susirinko į šeštadienio vakarą vykusį Džordanos Butkutės koncertą, tuomet pagrindinė miesto aikštė tapo sausakimša.

Pagal savo skonį šventėje kiek-vienas galėjo atrasti tinkamų pramogų. Meno mokyklos muzikos skyriaus erdvėse nuo pat ryto skambėjo muzika, čia surengti ir ketvirtokų pirmūnų apdovanojimai.

Penktadienį stadione vyko daug vaikams ir šeimoms skirtų sporto renginių, o šeštadienį prie Laisvės paminklo surengti iškilmingi rajono sportininkų apdovanojimai. Kęstučio aikštėje priešpiet buvo galima stebėti galiūnų varžybas.

Prasminga tradicija – pasveikinti naujus Ukmergės piliečius, gimusius nuo vienos Miesto šventės iki kitos.

Per šį laikotarpį – nuo praėjusių iki šių metų – pasaulį išvydo 155 kūdikiai. Jų tėveliams įteikti „Ukmergiškių liudijimai“, marškinėliai su užrašu „Aš – naujasis Ukmergės pilietis“ ir žaislai.

Tradicinis Miesto šventės akcentas – šventinis ukmergiškių sveikinimas. Visus sveikino Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, svečiai iš užsienio valstybių bei kaimyninių rajonų.

Atvyko svečiai iš užsienio miestų partnerių: Vokietijos (Bad Langensalzos), Vengrijos (Kiškunmaišos), Latvijos (Lyvanų), Lenkijos (Tarnovo Podgornės) ir Ukrainos (Podolės Kameneco ir Korostenio) miestų. Dar dvi delegacijos iš Sakartvelo ir Ukrainos Krasylivo atvykti negalėjo.

Susirinkusiesiems miesto aikštėje buvo pristatyta Ukmergės Garbės pilietė Angelė Andrikonienė.

Nuskambėjo daug koncertų, skirtų įvairaus amžiaus klausytojams. Kultūros centre, Kęstučio aikštėje ir šalia jos įrengtoje scenoje pasirodė svečiai iš Sakartvelo ir net tolimosios Afrikos, pristatę Perkusinės muzikos koncertą „Afrikos dienos“.

Koncertavo Ukmergės meno mokyklos muzikantai.

Mažieji muzikos mylėtojai ir jų tėveliai rinkosi į vaikų popgrupės „Garsiukai“ festivalį.

Miestui dainavo Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Ukmergės klubo „Viltis“ nariai ir jų svečiai.

Daugiausia žiūrovų – atrodo, kad visa Ukmergė – suplūdo į  šeštadienio vakarą vykusį Džordanos Butkutės koncertą.

Vėlai vakare jaunimas šėlo roko grupės „Requiem“ ir  grupės „Orai“ koncertuose.

Miesto šventei skirti renginiai vyko ne tik šeštadienį bet ir visą praėjusią savaitę. Kai kuriuos, suplanuotus atvirose erdvėse, koncertus pakoregavo lietus. Ketvirtadienį piliakalnio papėdėje turėjęs vykti romansų vakaras persikėlė į kultūros centrą. Stebėdami orų prognozių žemėlapius organizatoriai priėmė sprendimą net nerizikuoti vežti ir montuoti garso aparatūros prie piliakalnio.

Tačiau koreguoti koncerto, penktadienį surengto A. Svarinsko parke Kadrėnuose, vietos nebuvo jokių galimybių. Nes miškas tai – ašis, apie kurią sukosi visas sumanymas – būtent miške klausytojams surengti M. K. Čiurlionio simfoninės poemos „Miške“ pristatymą. Lyjant lietui, ją atliko Šiaulių kamerinis orkestras „Camerata Solaris“.

Nors oro sąlygos nedžiugino, o klausantis simfonijos susikaupti trukdė šiurenantys skėčiai, koncertas įvyko.

Dėl lietaus atšaukta prie Mūšios užtvankos planuota šviesų  ir muzikos šventė. Organizatoriai ją perkėlė į penktadienį, birželio 3 d. Ji turėtų prasidėti nuo 22 val. Taigi, šventė Ukmergėje tęsiasi...

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)