Spausdinti šį puslapį

Nuotraukose – floros šypsena

Paroda „Flora šypsosi lėtai“. Paroda „Flora šypsosi lėtai“.

Kristina DARULIENĖ

Ukmergės Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje eksponuojama Rasos Lapienės fotografijų paroda „Flora šypsosi lėtai“.

Kūrybiniame pasaulyje autorė žinoma kaip Pienė. Savame krašte, Kretingoje, ją visi labiau pažįsta kaip muzikantę, kompozitorę, poetę, muzikos pedagogę, aktyvią krikščioniškos bendruomenės narę – ji daugiau nei dvidešimt metų dirba Kretingos bažnyčioje chorvede, vargonininke.

„Flora šypsosi lėtai“ – trečioji R. Lapienės paroda. Menininkė taip pat dalyvauja įvairiose grupinėse menininkų parodose.

„Pasaulis, į kurį vieną dieną atėjome, Kūrėjo mums duotas. Jis – iš daugybės fragmentų sudėliotas į tobulą visumą. Ir tas pasaulio visumos matymas atskiruose jo fragmentuose yra nepaliaujamas stebėjimosi, nuostabos ir dėkojimo procesas. Iš to man ir kyla stiprus poreikis fiksuoti akimirkos grožį, parodyti jį tiems, kurie nejučiomis pro jį prabėga. Stebint tylųjį floros pasaulį, nurimsta vidinis lėkimas, imi tarsi pro visus paviršius įžvelgti kūrinijos esmę. Ateina asmeninis egzistencinės prasmės suvokimas“, – taip savo parodą apibūdino menininkė.

Stebint jos darbus, pasijunti lyg „Aukštoj žolėj“ (taip vadinasi viena iš jos dainų), pradedi jausti lipantį vabalėlį, pučianti vėjelį, ramiai siūbuojančią augmenijos įvairovę...

Fotografijos yra labai muzikalios ir neatsiejamos nuo autorės muzikinės kūrybos. Muzikuoti ji pradėjo apie 1994 m. grupėje „Bitė“ kaip vokalistė, tekstų autorė, kompozitorė. Išleisti albumai: „Bitė skrenda“, „Į mus“, „Virš visų debesų“ ir kiti.

2004 m. Ukmergėje prie piliakalnio ir kultūros centre buvo pristatytas muzikinis R. Lapienės albumas „Virš visų debesų“, kuriame panaudoti kraštiečio Egidijaus Darulio tekstai bei tapyba apipavidalinimui. Viename kūrinyje skamba Jono Meko eilėraštis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)