„Requiem“ koncerte skambėjo dainos už laisvę

Ramūno Krikštaponio nuotr. „Requiem“ koncertas Ukmergėje. Ramūno Krikštaponio nuotr. „Requiem“ koncertas Ukmergėje.

Po daugiau nei 20-ies metų atgimusios legendinės grupės „Requiem“ naujojo albumo pristatymo turas neaplenkė ir Ukmergės.

Gimtojoje Ukmergėje finišavusio turo įspūdžiais dalijasi grupės lyderis Tomas Krivickas.

Albumo „Karas ir Taika“ pristatymo turo baigiamasis koncertas Ukmergėje buvo išskirtinis. Publiką prie įėjimo pasitiko dirbtine žole, dūmais ir raudona šviesa instaliuotas automobilis – kaip laisvės ir taikos akcentas.

Koncertas prasidėjo patrankos salve. Renginio atmosferą kūrė vietinio karo istorijos klubo nariai, apsirengę rekonstruotomis uniformomis. Grupės atliekamas dainas papildė specialiai sukurtos projekcijos. Kartu su grupe koncertavo Bjelle, Pijus Opera, Sigitas Lobė, ukrainietis Nikita.

Tikriausiai nė vienas turas nepraeina be jokių kliūčių. Kokių pasitaikė jums?

Turas klostėsi gerai, nebuvo jokių keblumų, išskyrus Klaipėdoje. Klubas „Jazzpilis“, kuriame turėjome koncertuoti, iš vakaro pranešė, kad negali mūsų priimti, nes dėl išaugusių elektros ir šildymo kainų yra priverstas užsidaryti. Nustebino, kad tai pranešė iš vakaro, bet gerai, kad iš viso pranešė. Pavyko operatyviai surasti kitą vietą – grojome bare „Herkus Kantas“ ir tai mums išėjo į naudą.

Nuvylė, kad paprašius „Jazzpilio“ paskelbti informaciją dėl koncerto perkėlimo, klubas to nepadarė. Patys būdami Klaipėdoje atspausdinome lapą su informacija ir nunešėme pakabinti ant klubo durų. Tačiau bendros nuotaikos tai nesugadino.

O kokios šio turo koncertinės patirtys pačios maloniausios?

Visi koncertai – labai sėkmingi. Vyravo gera atmosfera. Sužavėjo publikos reakcija. Džiaugėmės matydami, kaip visi šoko ir dainavo.

Malonu, kad kai kurie gerbėjai į mūsų koncertus vyko po kelis kartus. Koncertuojant Alytuje prie mūsų priėjo moteris su dviem vaikais, į koncertą atvažiavusi iš Vilniaus. Ji sakė, kad koncertas Vilniuje taip patiko, jog norėjo sudalyvauti dar kartą.

Žinome, kad ir į finalą Ukmergėje plaukė žmonės, jau matę koncertus kituose miestuose. Esame sužavėti turo.

Kiekviename mieste, išskyrus Alytų, prieš mus koncertavo vietinės grupės ir atlikėjai. Vilniuje ir Ukmergėje – Bjelle ir Pijus Opera, Kaune – Rokas Povylius, Klaipėdoje – grupė „Drungni“. Jie puikiai įkaitino atmosferą, uždegė publiką.

Naujame albume – ir naujas „Requiem“ skambesys. Kaip naujas dainas priėmė publika?

Rokas jose išliko. Per koncertus atrodė, kad iš pradžių visi stovi tarsi „apšalę“ iš nuostabos, kokią muziką grojame. Priblokšti to, kas vyksta scenoje. Iš pradžių įdėmiai klauso, o paskui atsipalaiduoja. Nuo trečios dainos, kuri mūsų koncertiniame repertuare buvo „Beržas“, visi pradeda judėti, o kai atliekame „Didvyrį“ publika jau dainuoja kartu. Aš nustebęs, kaip gerai publika priima naujas dainas. Ne tik jau paminėtas, bet ir „Lietuva“, kurią įrašėme kartu su ukmergiškiu reperiu Pijumi Opera, „Sad song“ ir kitas. Albume yra ir seniau įrašytų dainų, kurias publika jau žinojo. O kai užgrojame senas, „Aš nupirksiu tau namą“ bei kitas, visi tiesiog pašėlsta.

Kokie grupės tolimesni planai?

Dar vienas albumas. Žinoma, ne taip greitai – mažiausiai metus teks palaukti. Po turo visi atsikvėpsime, pailsėsime. Tikriausiai kiekvienas savaip. Aš – su šeima. Laura išskrenda pas savo mylimąjį į Angliją. Kiti irgi turi savų planų.

Lapkričio 23-iąją filmuosimės kalėdiniam kalendoriui su kitais atlikėjais ir grupėmis – „Bix“, Jazzu ir kitais. Su ukmergiške Bjelle jau įrašyta kalėdinė daina „Žiemos pasaka“. Po Naujųjų metų dėliosimės naujo turo planus. Galvojame surengti koncertus Šiauliuose, Panevėžyje, Biržuose, Anykščiuose, Palangoje. Vasario mėnesį planuojame turą Skandinavijoje.

Ar turėdamas tiek daug planų negalvojate su šeima grįžti gyventi į Lietuvą?

Būtų sudėtinga – reikėtų ištraukti vaikus iš mokymosi proceso Olandijos švietimo sistemoje, kuri labai skiriasi nuo Lietuvos švietimo sistemos. Kol kas esu nusiteikęs skraidyti. Jei gerai seksis, nusipirksiu lėktuvą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų