Spausdinti šį puslapį

Padėkos vakare – apdovanojimai žemdirbiams

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ūkininkai susirinko į apdovanojimų šventę. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ūkininkai susirinko į apdovanojimų šventę.

Ukmergės rajono savivaldybė surengė padėkos vakarą rajono žemdirbiams.

Šventės metu pagerbti ūkininkai, dėkota jiems už pastaraisiais metais nuveiktus gražius darbus, ūkių modernizavimą, pažangą bei pagalbą seniūnijoms ir bendruomenėms.

Susirinkusiuosius sveikino Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, seimo narys Juozas Varžgalys.

Ūkininkei Karolinai Paulavičienei padėka įteikta už jaunatvišką optimizmą ir ryžtą siekiant savo tikslų įkurtame „Mėnulės ūkyje“. Tai – nedidelis Siesikų seniūnijos Meilūnų kaime įkurtas daržininkystės ūkis. Jo įkūrėja kartu su vyru Pauliumi prieš porą metų grįžo iš emigracijos ir įsigijo sodybą. 3 ha ūkyje auginamos daržovės, prieskoninės žolelės. Daržovių rinkinukai pristatomi pirkėjams į Ukmergę, Vilnių, Kauną.

Ateityje planuojama įkurti perdirbimo cechą, kuriame gamintų padažus ir pagardus.

UAB „Farmers Circle“ padėka įteikta už darnų ekologinį ūkininkavimą, netradicinius sprendimus. Tai – Žemaitkiemio seniūnijoje, Radiškio kaime, verslininko Nielso Peterio Pretzmano įkurtas šiuolaikiškas ekologinis ūkis. „Darbas su gamta, o ne prieš ją“ – pagrindinis jų veiklos principas. Ūkyje – 600 ha žemės. Čia auginami javai, daržovės, taip pat mėsiniai galvijai, vištos. Daržovės perdirbamos. Šiuo metu gaminama 40 skirtingų produktų. Vienas iš jų – marinuoti patisonai, šiemet vykusioje parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ įvertinti aukso medaliu.

Ūkininkui Arūnui Diliūnui dėkota už gyvulininkystės ir augalininkystės ūkio puoselėjimą, darbštumą, iniciatyvumą. Arūnas ūkininkauja 15 metų. Ūkis įkurtas Veprių seniūnijoje, Pageležių kaime. Jame – beveik 300 ha žemės. Augina javus, turi daugiamečių pievų, laiko galvijus. Ūkininkas yra žemės ūkio kooperatyvo „Jukagros“ narys.

Regimantui Stringiui padėka įteikta už augalininkystės ūkio puoselėjimą, bendruomeniškumą. Ūkis įkurtas Pabaisko miestelyje prieš 15 metų. 300 ha žemės plote augina kviečius, rapsus. Ūkyje – tvarkinga bei pavyzdingai prižiūrima moderni technika.

Mindaugui Stragiui padėka įteikta už Leonpolio dvaro kooperatyvo įsteigimą, entuziazmą, siekiant atgaivinti geriausias ūkininkavimo tradicijas, ekologinio ūkio puoselėjimą. Šis kooperatyvas įsikūręs Deltuvos seniūnijoje, Leonpolio kaime.

Kooperatyvas čia įveisė lietuviškų uogų ir vaisių sodą, prieskoninių ir vaistinių žolelių lysves, vėliau pradėjo auginti įvairias daržoves. Produkciją parduoda internetinėje parduotuvėje ir neseniai atidarytoje parduotuvėje Vilniuje.

Ūkininkams Jūratei ir Gintautui Braškiams padėka skirta už atsidavimą puoselėjant gyvulininkystės ūkį ir meilę kaimui.

Ūkis įsikūręs Želvos seniūnijoje, Bikonių kaime. Ūkininkauti pradėję pieš 20 metų dabar valdo apie 80 ha žemės, augina 25 mėsinius galvijus. Braškių šeima yra aktyvūs visuomenininkai – kaimiškos kapelos „Želvelė“ nariai.

Padėka Arvydui ir Gerdai Zabuliams įteikta už sėkmingą augalininkystės ūkio vystymą ir bendruomeniškumą. Ūkis įkurtas Lyduokių seniūnijoje, Virkščių kaime. Zabuliai dirba apie 200 ha žemės, kurioje augina grūdines kultūras. Laukuose dirba rūpestingai prižiūrima technika. Arvydas drauge su žmona Gerda skoningai tvarko savo sodybą ir jos aplinką.

Padėka Tautvydui Šikšniui įteikta už jaunatvišką ryžtą plėtojant mišrų ūkį bei bendruomeniškumą. Ūkį jis įregistravo tik pernai, nors tėvams ūkyje padėjo nuo mažens. Nedidelis ūkis įkurtas Šešuolių seniūnijoje, Pilionių kaime. Augina javus, laiko galvijus. Šiemet dalyvavo smulkių ūkių rėmimo programoje ir gavo paramą ūkio plėtrai. Yra aktyvus Liaušių kaimo bendruomenės narys. Jis – ne tik darbštus ūkininkas, bet ir išrinktas geriausiu šių metų policijos pareigūnu Širvintų rajone.

Rimai ir Antanui Kamarauskams padėka skirta už darnų šeimyninį darbą daržininkystės ir augalininkystės ūkyje.

Jų ūkis įkurtas Taujėnų seniūnijoje, Širilų kaime. Dirba apie 250 ha žemės, kurioje augina daržoves, grūdines ir ankštines kultūras. Šie ūkininkai aukoja savo užaugintas daržoves nuo karo Ukrainoje nukentėjusiems žmonėms.

Loretai ir Gintautui Ciuniams dėkota už daržininkystės ūkio vystymą, jaunatvišką entuziazmą ir tikėjimą savo jėgomis. Šie jaunieji ūkininkai Pivonijos seniūnijos Krikštėnų kaime įsikūrė prieš kelerius metus. Šiemet skynė pirmąjį šilauogių derlių, augina rabarbarus, šitakė grybus. Užaugintomis gėrybėmis prekiauja Vilniuje. Loreta yra matematikos mokytoja – dirba Vilniuje, o Gintautas – kariškis. Jie – Lietuvos skautų sąjungos nariai.

Audriui Valaišai padėka įteikta už augalininkystės ūkio puoselėjimą ir geranorišką paramą seniūnijai. Ūkis įkurtas Pivonijos seniūnijoje, Krikštėnų kaime. Audrius dirba apie 350 ha žemės, kuriuose augina grūdines ir ankštines kultūras. Ūkininkauja ekologiškai. Yra visuomeniškas, neatsisakantis padėti seniūnijai prižiūrėti kelius. Ūkininkas yra medžiotojas, įkūręs šaudyklą, kurioje organizuojamos šaudymo varžybos, treniruojasi sportininkai, medžiotojai.

Rimantas Rudminas apdovanotas už modernaus augalininkystės ūkio puoselėjimą ir investicijas į melioracijos sistemų atnaujinimą. Jo ūkis Taujėnų seniūnijos Kraupėnų kaime įkurtas 1998 metais. Techninė bazė įsikūrusi Rečionių kaime. Ūkyje – 400 ha žemės. Investuoja ir į melioracijos sistemų atnaujinimą. Tai – draugiškas, paslaugus, užsispyręs bei turintis humoro jausmą žmogus. Visuomet pagelbstintis seniūnijai, bendruomenei.

Valentui Varnui dėkota už darnų ūkininkavimą plėtojant augalininkystės ūkį ir bendruomeniškumą. Jo ūkis įkurtas Pivonijos seniūnijos Žeruolių kaime 2001 metais. Šiuo metu 300 ha žemės plotuose augina kviečius, rapsus, žirnius. Išpuoselėtame ūkyje dirba modernia technika, sodyboje – nepriekaištinga tvarka.

Padėka Laurynui Andriūnui skirta už gyvulininkystės bei augalininkystės ūkio puoselėjimą ir seniūnijos kelių priežiūrą. Ūkis įkurtas Deltuvos seniūnijoje, Atkočių kaime. Šis jaunas ir veiklus ūkininkas dirba apie 200 ha žemės, augina rapsus, grūdines ir ankštines kultūras, laiko mėsinius galvijus. Laurynas visuomet pagelbėja seniūnijai – padeda prižiūrėti kelius.

Auksei ir Dariui Žitkauskams padėka skirta už augalininkystės ūkio puoselėjimą, pagalbą bendruomenei ir seniūnijai. Ūkis įsikūręs Žemaitkiemio seniūnijoje, dirbama apie 300 ha žemės. Augina grūdines kultūras. Šeima aktyviai dalyvauja bendruomeninėje veikloje, pagelbėja seniūnijai prižiūrint kelius, atliekant kitus darbus.

Padėka Algirdui Tamuliui įteikta už augalininkystės ūkio plėtrą ir pagalbą seniūnijai. Jo ūkis įkurtas Vidiškių seniūnijoje, Rečionių kaime. Ūkininkauja nuo 1992 metų. Per šį laiką išvystė stiprų augalininkystės ūkį, nuolat investuoja į žemės ūkio produkcijos gamybą ir technologijas. Algirdas padeda išspręsti daugelį seniūnijos problemų, susijusių su kelių priežiūra, renginių organizavimu.

Eugenijui Kuodeliui padėka skirta už augalininkystės ūkio puoselėjimą, bendruomeniškumą ir pagalbą seniūnijai.

Ūkis įkurtas 1999 metais Siesikų seniūnijoje, Gružų kaime. Ekologiškai ūkininkauja 150 ha ūkyje, verčiasi augalininkyste. Yra profesionalus veterinarijos gydytojas, pagelbstintis kitų ūkininkų augintiniams. Aktyviai dalyvauja seniūnijos kultūriniame ir visuomeniniame gyvenime.

Padėka Antanui Guzeliui skirta už ekologinio ūkio puoselėjimą, bendruomenišką požiūrį ir pagalbą seniūnijai.  Jo ūkis įkurtas Želvos miestelyje. Ūkininkauti pradėjo nuo 1998 m. Dabar puoselėja ekologinį ūkį, dirba 90 ha žemės, augina grūdines kultūras. Visada pagelbėja seniūnijai kelių priežiūros bei statybos darbuose.

Padėka Ramūnui Nanartavičiui įteikta už ekologinio augalininkystės ūkio vystymą ir bendruomeniškumą.

Prieš 20 metų jo ūkis įkurtas Pabaisko seniūnijoje, Pranių kaime. Dirba apie 450 ha žemės, joje ekologiškai augina javus, rapsus, grikius. Nuolat modernizuoja ūkį. Yra visuomeniškas, Mėgsta žvejybą, keliones bei automobilių sportą.

Albinui Valušiui dėkota už augalininkystės ūkio puoselėjimą, pagalbą bendruomenei ir seniūnijai. Šis ūkis įkurtas Lyduokių seniūnijoje, Nuotekų kaime. Pradėjo ūkininkauti 2004 metais, dirba apie 260 ha žemės, augina grūdines kultūras.

Pažymėta, kad visi šie ūkininkai yra darbštūs, visuomeniški, prireikus atskubantys į pagalbą kaimynams.

Padėkas ūkininkams įteikė rajono vadovai: meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktorius Darius Varnas, jo pavaduotoja Dalė Steponavičienė.

Seimo narys Juozas Varžgalys padėkas įteikė ūkininkams Linai Kuodelienei, Sauliui Galvonui ir Algiui Macijauskui.

Už aktyvią visuomeninę veiklą, finansinę paramą kultūriniams ir bendruomenių renginiams padėkos įteiktos UAB „Atkočių agroservisas“, Genovaitei Sakalauskienei, Valentinui Geniui, Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorei Angelei Andrikonienei.

Susirinkusiuosius pasveikino bei pastabas, susijusias su kaimo problemų sprendimu, valdžiai išdėstė Ukmergės rajono žemdirbių asociacijos vadovas Algirdas Valaiša.

Asociacijos padėkos įteiktos ūkininkams Matui Šalavėjui, Rimutei Stringienei, Pivonijos seniūnei Violetai Kvirienei, savivaldybės Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjui Salvijui Stimburiui.

Šventės dalyviams koncertavo Liepa Norkevičienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)