Parodoje turistus kvies į miesto jubiliejų

Parodoje pristatomas Ukmergės stendas. Parodoje pristatomas Ukmergės stendas.

Rajono savivaldybė ruošiasi dalyvauti tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur 2023“.

Šiemet ji – 10-oji, o Ukmergės miesto gimtadienis – 690-asis. Miesto jubiliejui skirtus renginius ir planuojama akcentuoti parodoje.

Pasak organizatorių, „Adventur“ yra vienintelė tarptautinė turizmo, kelionių ir aktyvaus laisvalaikio paroda Lietuvoje, skatinanti turizmo paslaugų populiarinimą ir aktyvų gyvenimo būdą.  Šių metų tema – „Švęskime kelionę“. Tai – raginamas leistis į keliones, nebeatidėliojant jų ateičiai. Parodos, kuri vyks sausio 27–29 dienomis „Litexpo“, dalyviai kviečiami dalintis kelionių patirtimis, žiniomis apie naujus keliavimo būdus ir formas, atrastas vietoves.

Šiemet parodos organizatoriai lankytojų dėmesį kreipia į renginio bei Vilniaus miesto, kuriam sukanka 700 metų, jubiliejus, o mūsų savivaldybę pristatysiantys atstovai – į Ukmergės miesto 690-ies metų jubiliejų. 

Išskiriamos kelios parodos temos. „Pažink Lietuvą“ pristato miestų bei kaimo turizmą, sveikatingumo ir medicininį turizmą bei apgyvendinimo paslaugas šalyje, išskiria Lietuvos autentiškumą.

Aktyvaus poilsio mėgėjai parodoje ras informaciją apie pramogų parkus, laisvalaikio centrus, vandens, ekstremalaus sporto, medžioklės, žūklės inventorių, laisvalaikio transportą.

Tema „Atrask pasaulį“ siūlys poilsines, pažintines keliones į užsienį, individualų turizmą, skrydžių bendrovių paslaugas.

Kaip papasakojo rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Širmenė, Ukmergė parodoje dalyvauja jau 10 metų – nuo pat „Adventur“ atsiradimo.

Šiemet mūsų savivaldybę renginyje pristatys minėto skyriaus bei Ukmergės kraštotyros muziejaus, kuriam priskirta ir turizmo funkcija, atstovai.

Pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose Ukmergė paminėta 1333 metais. Šiai sukakčiai atšvęsti visus metus vyks daug renginių bei iniciatyvų, kuriomis Ukmergė sieks sudominti bei pritraukti ir turistus. Miestas jubiliejų švęs kultūros rokenrolo nuotaikoje. Tikimasi, kad kultūros rokenrolas įsuks ne tik ukmergiškius, bet ir miesto svečius.

Ukmergė prisistatys trečioje salėje, skirtoje pažinti Lietuvą. Siekiant atkreipti parodos lankytojų dėmesį, ruošiamas specialus stendas. Jame – viskas apie miesto jubiliejinius metus: logotipas, spalvos, kvapai, renginių programa.

Ant stendo sienų puikuosis stilizuoti Ukmergės miesto herbo motyvai. Laisvojo miesto teises ir herbą 1792 metais Ukmergei patvirtino Lenkijos ir Lietuvos karalius Stanislovas Augustas Poniatovskis. Vienas iš herbo elementų – raudonas veršis – Poniatovskių giminės simbolis. Tad parodoje lankytojų smalsumą žadins praėjusią vasarą ukrainiečių Ukmergei padovanotas herbo simbolis – įspūdingas 100 kilogramų sveriantis raudonas jautis. Jis pagamintas iš metalo, yra maždaug 3 metrų ilgio ir 1,5 metro aukščio.

Pasiruošimas parodai kasmet pareikalauja nemenkų lėšų. V. Širmenės duomenimis, šiųmetis stendas kainuos apie 2 tūkst. eurų, neskaitant lankstinukų, kurie išleisti anksčiau. O kokia grąža?

Pasak specialistės, įvertinti grąžą sunku – turistų srautus savo padaliniuose fiksuoja muziejus. Tačiau ne visi turistai būtinai užsuka į muziejų.

„Jeigu nebūtų atgalinio ryšio, nebūtų tikslo ir dalyvauti“, – sako V. Širmenė. Pasak jos, kadangi tai – pagrindinė turizmo paroda Lietuvoje, ji telkia visus turizmo verslo elementus: gausius lankytojų srautus, galimybes užmegzti verslo kontaktus, susirasti partnerių. Stendų naujienomis domisi skirtingi užklausėjai – gidai, kelionių agentūros, šeimos, aktyvaus laisvalaikio mėgėjai ir kiti. Todėl savivaldybė stengiasi dalyvauti kasmet – tai galimybė metų pradžioje pristatyti aktualias naujoves ir pakviesti turistus.


Reklaminė produkcija šventėms, festivaliams ir renginiams - spaustuvė iPRINT

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Punantis 2023-01-18 07:50
griuvantis miestas su amzinom statybom. Reikia butinai visiems parodyti ... !!! Ka jie vartoja, kokia reikia turet diagnoze, kad to nematyti ir tuo pujkotis?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų