Spausdinti šį puslapį

Pristatė studijas ir mokymo naujoves

Gedimino Nemunaičio nuotr. Renginio dalyvius sveikino direktoriaus pavaduotojas Rimantas Jankūnas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Renginio dalyvius sveikino direktoriaus pavaduotojas Rimantas Jankūnas.

Ukmergės technologijų ir verslo mokykla pakvietė į tradicinę konferenciją „Tavo sėkmės kelias“. Daug atsakymų į rūpimus klausimus joje galėjo rasti būsimi studentai, tėvai, pedagogai. Įstaiga praėjusią savaitę buvo tapusi tikra specialybių mugės vieta.

Mokyklos sporto komplekse sutilpo kelios dešimtys aukštųjų mokyklų dauguma šalies universitetų ir kolegijų, pristačiusių savo stendus. Jų atstovai pasakojo apie siūlomas specialybes, mokymosi galimybes.

Konferencijoje pranešimą apie šalies ūkio vystymąsi bei ateities specialybes skaitė Lietuvos pramonininkų konfederacijos analitikas Juozapas M. Preikša. Informaciją apie studentų priėmimo sąlygas šiais metais pateikė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti specialistė Odeta Kardauskė. Apie savo mokymo programas pasakojo svečiai iš Kėdainių profesinio rengimo centro.

Renginyje dalyvavo mūsų savivaldybėje šiuo metu besidarbuojantys Jaunųjų profesionalų programos (JPP) „Kurk Lietuvai“ dalyviai Nerijus Žilevičius ir Andrius Stočkūnas. Jie pristatė naujieną profesiniame mokyme Lietuvoje – pameistrystę. „Jos modelis bus taikomas ir mūsų mokykloje, rengiant metalo apdirbimo staklininko specialybės mokinius po dvylikos klasių. Būsimi specialistai mokysis ne tik mokykloje, bet ir Ukmergės metalo apdirbimo įmonėse“, – pasakojo Technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Rimantas Jankūnas.

Anot jo, ypač didelio renginio dalyvių susidomėjimo sulaukė Vilniaus Gedimino technikos, Kauno technologijos universitetai, Kauno technikos kolegija, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija. „Vis labiau atkreipiamas dėmesys ir į darbdavių pastebėjimus, jog nemažai jaunų žmonių daro klaidą, rinkdamiesi socialinius mokslus. Tokių specialistų parengiama per daug, jiems keblu įsidarbinti“, – sako R. Jankūnas.

Jaunuoliai, anot jo, raginti rinktis inžinerinius, technikos mokslus. „Kalbėta apie didžiulį informacinių technologijų specialistų poreikį, nes į Lietuvą ateina užsienio įmonės, įdarbinančios jaunus žmones. Domėjosi ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetu – jaunimas supranta, kad gydytojo profesija yra populiari“, – pasakojo pavaduotojas.

Konferencijos dalyvius sveikino rajono meras Vydas Paknys, Technologijų ir verslo mokyklos direktorius Jonas Cesevičius, mokyklos mokinių prezidentas Saulius Malyj. Koncertinius pasirodymus pristatė viešėjusių mokyklų studentai. Renginio metu veikusioje karjeros konsultacijų erdvėje buvo galima pasitarti apie jaunuolių polinkius atitinkančias specialybes, pasiaiškinti, ką studijuoti.

„Tavo sėkmės kelias“ šioje mokykloje – jau septintasis. „Renginys patrauklus ir tuo, kad gali nemokamai dalyvauti save pristatančios mokymo įstaigos, mūsų rajono mokiniai, pedagogai, – sako pašnekovas. – Nemažai aukštųjų mokyklų atvyksta nebe pirmus metus. Smagu girdėti gerus atsiliepimus, daug padėkų sulaukėm iš pirmą kartą apsilankiusių Šv. Ignaco Lojolos kolegijos atstovų.“

Pašnekovas dėkingas savivaldybės Švietimo ir sporto skyriui, aktyviai dalyvavusioms net tik mūsiškėms, bet ir aplinkinių rajonų – Širvintų, Anykščių, Molėtų, Jonavos – mokykloms. „Džiugu, kad ir su pramonininkų atstovu aptarėm mūsų mokyklos ateities planus praplečiant bendradarbiavimą, mokyklai įsijungiant į veiklą respublikos mastu“, – sakė pavaduotojas.

Po renginio svečiai buvo pakviesti apžiūrėti mokyklą, jaunuoliai turėjo galimybę apsilankyti jos partnerėse – „Likmerėje“, „Stansefabrikken“, kitose įmonėse.

1 straipsnio 2 nuotr.02-23 1 straipsnio 3 nuotr.02-23


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)