Spausdinti šį puslapį

Ukmergę sudrebino krikštynos

Dalyvauta eisenoje. Dalyvauta eisenoje.

Ant­ra­die­nį cen­tri­nė­mis gat­vė­mis sku­ban­tiems mies­tie­čiams šyp­se­nas kė­lė Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­los pir­ma­kur­sių ei­se­na. Vy­ko „fuk­sų“ krikš­ty­nos.

Se­na tra­di­ci­ja sa­ko, kad ne­įšven­tin­tas stu­den­tas ne­ga­li va­din­tis pir­ma­kur­siu ir yra lai­ko­mas nu­liu. Tik ofi­cia­lio­je ce­re­mo­ni­jo­je su­da­ly­va­vę jau­nuo­liai iš „nie­ko“ virs­ta tik­rais „fuk­sais“.

Pir­ma­kur­sių krikš­ty­nos, kai stu­den­tai bars­to­mi mil­tais, ap­mė­to­mi kiau­ši­niais ar iš­te­pa­mi po­mi­do­rų pa­da­žu, ne­bė­ra ma­din­gos. Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­los ko­lek­ty­vo ma­ny­mu, pa­ty­čios ir že­mi­ni­mas ne­tu­rė­tų bū­ti pro­pa­guo­ja­mi.

Šven­tės or­ga­ni­za­to­riai da­bar sie­kia ori­gi­na­lu­mo ir ti­ki­na, jog krikš­ty­nos tu­ri tap­ti sma­giu pri­si­mi­ni­mu, o ne koš­ma­ru, ku­rį no­ri­ma pa­mirš­ti.

Ne­pa­gai­lė­ta nei lai­ko, nei jė­gų, kad stu­den­tai tu­rė­tų ką pri­si­min­ti. Bū­rys pir­ma­kur­sių, įvei­kę už­duo­tis ir iš­ban­dy­mus, bu­vo pa­krikš­ty­ti prie Uk­mer­gės pi­lia­kal­nio ir ta­po pil­na­tei­siais mo­kyk­los ben­druo­me­nės na­riais. Šie­met no­rė­ta stu­den­tus pa­krikš­ty­ti links­mai ir kū­ry­bin­gai, ti­ki­ma­si, kad to­kios krikš­ty­nos taps tra­di­ci­ja.

Ukmergės naujienos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)