„Žydinčios vyšnios šakelė“ pražydo su vyšniomis

Iš kairės – etnomuzikologė dr. D. Vaicenavičienė, jaunoji poetė G. Taraškevičiūtė, diplomantės L. Bučelytė, D. Petkevičienė ir J. Norvaišienė. Iš kairės – etnomuzikologė dr. D. Vaicenavičienė, jaunoji poetė G. Taraškevičiūtė, diplomantės L. Bučelytė, D. Petkevičienė ir J. Norvaišienė.

Poezijos šventė Sližiuose, nors ir vadinama „Žydinčios vyšnios šakele“, kasmet vykdavo jau vyšnioms nužydėjus. Tačiau šiemet šis skambus pavadinimas pateisintas – poezijos gerbėjai į 33-ąją respublikinio poezijos konkurso nugalėtojų apdovanojimų šventę susirinko jau išsiskleidus vyšnių žiedams.

Atvyko daug svečių iš visos Lietuvos: Šilalės, Vilniaus, Kupiškio, Mažeikių, Kauno, Jonavos. Savo atstovus atsiuntė konkurso globėjai – Žemės ūkio rūmai, rėmėjai.

Iškilmės prasidėjo apdovanojimu: konkurso iniciatoriui, Sližių krašto patriarchui Steponui Jankeliūnui už prasmingą viso gyvenimo veiklą ir dėmesį kultūrai įteiktas Santarvės ordinas „Pro augenda concordia“. 

Jaunojo poeto nominacija atiteko Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos moksleivei Guodai Taraškevičiūtei už eilėraštį „Paskutinis kepalėlis“.

„Žydinčios vyšnios šakelės“ diplomantėmis tapo Jūratė Norvaišienė iš Mažeikių už eilėraštį „Aš sugrįšiu“, Liongina Bučelytė iš Ukmergės už eilėraštį „Kaimiečio monologai“ ir Dalia Petkevičienė iš Šilalės rajono už eilėraštį, prasidedantį žodžiais „Pakalnučių bažnyčioje skamba varpai“.

Pagrindine nugalėtoja, laureate, tapo ir pagrindinį prizą – skulptoriaus Viktoro Žentelio bareljefą – gavo vilnietė Lina Buividavičiūtė už kūrinį „Knygnešiai“.

2017-ieji – tautinio kostiumo ir kalbos kultūros metai, todėl renginio metu nugalėtojų eiles skaitė etnomuzikologė dr. Dalia Vaicenavičienė. Kartu su savo vadovaujamu Vilniaus kolegijos folkloro ansambliu ,,Želmuo“ ji atliko šalies etnografinių regionų dainas.

Konkursas išsiskyrė ir netikėtumais: praėjusių metų „Lietuvos kalvių kalviu“ pripažintas viekšniškis Česlovas Pečetauskas organizatoriams įteikė savo autorinį darbą – nukaltą plieninę žydinčios vyšnios šakelę, kur penki žiedai simbolizuoja visus šių metų nugalėtojus.  

Šventėje pasirodė ir ragana iš Medvėgalio kalno, svečius būrusi eilėmis, spėjusi jų ateitį ir didžiuliu senoviniu raktu atrakinusi duris į kiekvieno širdį... Šis pasirodymas – diplomantės Dalios Petkevičienės dovana konkurso baigiamajai šventei!  

Su proginiu tortu, fejerverkais ir Sližių kultūros namų folkloro ansamblio „Siemanys“ koncertu šventė atėjo į pabaigą. Sližiškiai paleido į dangų  balionus, atsisveikino su gražia švente ir palinkėjo vėl susitikti kitais metais. 

Apie šventę informavo Vlado Šlaito viešosios bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė R. Vasiliauskienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų