Spausdinti šį puslapį

Tarptautinis projekto susitikimas vyko Ukmergėje

Užsienio svečius užupiečiai pasitiko su „Kepurine“, duona ir druska. Užsienio svečius užupiečiai pasitiko su „Kepurine“, duona ir druska.

Užupio pagrindinėje mokykloje gegužės 8–12 dienomis viešėjo Turkijos, Bulgarijos, Rumunijos ir Makedonijos delegacijos. Svečiai iš užsienio atvyko į ES Erasmus+ projekto „Practice Makes Perfect“ partnerių susitikimą.

Projekto koordinatoriai yra turkai, o Užupio pagrindinė mokykla, Bulgarijos, Rumunijos ir Makedonijos mokyklos – partneriai. Projekto tikslas – anglų, kaip užsienio kalbos, gilinimas naudojant informacines technologijas ir supažindinant rytų kultūros šalis su europietiška kultūra, papročiais, gyvenimo stiliumi. Projekte numatyti penki susitikimai, kuriuose dalyvauja po penkis kiekvienos šalies atstovus.

Mokykloje su duona ir druska bei ,,Kepurine“ svečius pasitiko šokėjos, paruoštos mokytojos Ramunės Radzevičienės. Pasirodė mokyklos šokių kolektyvas „Riešutėliai“, mokytojos Eglės Pratkelienės paruošti dainininkai. Pradinukai parodė spektaklį „Žiogo vestuvės“, režisuotą mokytojų Dženetos Rimeisienės ir Rasos Piešinaitės, dainavo mokytojų Lenos Makavičienės ir Daivos Butkienės paruošti antrokai.

Užupiečiai aprodė svečiams mokyklą, molio lipdybos pamokoje, kurią vedė mokytoja Audronė Vainauskienė, projekto dalyviai nusilipdė savo rankos spaudą.

Vėliau Antano Smetonos gimnazijoje stebėjo menų savaitės renginius: dailės parodas, koncertą, netradicinių madų demonstravimą. Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje svečiams įspūdį padarė šiuolaikiška sporto salė, modernia technika aprūpinti kabinetai.

Susipažinti su Lietuvos gamta svečiai vyko prie Kurėnų ežero.  „Kaip pas jus gražu“, – vis kartojo turkų delegacijos vadovė Kubra Ankara Torsun.

Buvo aptartas projekto laikraštis, jo platinimo galimybės, būsimas veiklos tinklalapis. Rumunijos atstovė pristatė žodyną, kuriamą projekto metu. Tai iliustruotas 1000 žodžių ir frazeologizmų žodynas 6 kalbomis: anglų ir kiekvienos projekto dalyvės kalba.

Projekto koordinatorė Virgilija Markevičienė pasakojo, kad vienas iš projekto tikslų – supažindinti su europietiška kultūra, tad svečiai mokėsi lietuviškų šokių. Mokytoja Ramunė Radzevičienė ir 5a klasės mokiniai parodė pagrindinius lietuvių liaudies šokio žingsnelius. Rumunė Christina Elena Necsoiu pamokė rumuniško šokio.

Mokytoja Milda Bernotienė su aštuntokėmis vaikus mokė rišti trispalves draugystės apyrankes. Vadovai stebėjo mokytojų Sonatos Terekienės, Jūratės Dunčienės ir Ingos Ilčiukienės anglų kalbos pamokas, lankėsi kitose pamokose.

Rajono savivaldybėje delegaciją sutiko Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė.

Svečiai apžiūrėjo parodas Ukmergės kraštotyros muziejuje ir kultūros centre, vyko į Trakus, Vilnių. Susitikimo metu projekto nariams bendrauti anglų kalba padėjo mokytoja Rusnė Valeikienė. Kitas susitikimas numatomas spalio mėnesį Makedonijoje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)