Autobusėlių sulauks dar trys mokyklos

Iš Švietimo ir mokslo ministerijos Ukmergės mokyklos šiemet gaus net tris naujus mokyklinius M2 klasės autobusus.

Autobuso „Iveco Daily 50C15“ vertė – 40 714 Eur, dviejų autobusų „Volkswagen Crafter“ – 40 237 ir 40 232 Eur.

„Iveco Daily 50C15“ skiriamas Senamiesčio pagrindinei mokyklai, „Volkswagen Crafter“ – Siesikų gimnazijai ir Vidiškių pagrindinei mokyklai.

Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas pasakojo, kad visi trys autobusėliai mūsų mokyklas pasieks per tris rudens mėnesius – rugsėjį, spalį ir lapkritį.

Juos gavus rajono mokyklos turės 18 geltonųjų autobusėlių.

Dar kelios mokyklos turi iš kitų programų įgytas transporto priemones, kuriomis taip pat vežiojami vaikai. Tokių moksleivių rajone buvo 160.

Geltonaisiais autobusėliais praėjusiais mokslo metais iš viso buvo vežami 506 mūsų rajono moksleiviai

Dar 352 rinkosi maršrutinį transportą. Dažniausiai juo naudojasi miesto gimnazijų gimnazistai.

Pasak vedėjo, gavus iš karto tris autobusiukus rajone bus išspręstos visos ligšiolinės mokinių pavėžėjimo problemos. Švietimo ir sporto skyrius nuo rudens vieną autobusėlį galės turėti rezervinį, reikalingą tam atvejui, jei kurios nors mokyklos transporto priemonė pagenda.

Ypač rudenį, pavasarį, kai rajono žvyrkelių būklė pablogėja, remontuoti transporto priemones tenka dažnai.

Be to, pasak vedėjo, rezervinį autobusėlį bus galima skirti gimnazistams, kai jie vyksta į edukacines programas universitetuose. Su šalies aukštosiomis mokyklomis ketinama  užmegzti glaudesnį ryšį.

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia, kad šiemet nupirko rekordinį skaičių mokyklinių autobusų – 157, tai 75 daugiau nei pernai. Rudenį jie bus perduoti 58 savivaldybėms.

Geltoniesiems autobusams pirkti šiemet buvo skirta 6,34 mln. eurų ES investicijų lėšų.

Autobusiukai skirti vežioti mokinius iš reorganizuotų, likviduotų ir pertvarkytų mokyklų kaimuose ir miesteliuose, gyvenančius toliau kaip 3 km, taip pat priešmokyklinio ugdymo, specialiųjų poreikių turinčius mokinius.

Visi mokykliniai autobusai turi 19 vietų. Juose įrengti ES standartus atitinkantys užvedimą blokuojantys alkotesteriai.

Geltonaisiais autobusais šalies mokiniai pradėti vežti nuo  2000-ųjų metų. Per tą laiką savivaldybėms jau yra nupirkta per 1000 autobusų.

 

Pavėžėti tenka daug rajono moksleivių.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų