Spausdinti šį puslapį

Jaunimo idėjas padeda įgyvendinti verslininkai

Nuotr. V. Kalino teigimu, norima, kad rajono moksleiviai per renginius nebūtų tik pasyvūs stebėtojai. Autorės nuotr. Nuotr. V. Kalino teigimu, norima, kad rajono moksleiviai per renginius nebūtų tik pasyvūs stebėtojai. Autorės nuotr.

Ukmergiškiai kviečiami dalytis idėjomis, kaip keisti Ukmergę ir daryti ją patrauklią jaunimui. To bus siekiama pirmą kartą vyksiančiose švietimo inovacijų dirbtuvėse.

Renginys organizuojamas vasario 1 dieną Technologijų ir verslo mokykloje. Dalyvauti kviečiami ne tik mūsų rajono, bet ir visos Lietuvos verslininkai, švietimo entuziastai, pedagogai, tėvai, moksleiviai.

Pasak rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Vaidoto Kalino, bus kuriami 5-i pasiūlytų iniciatyvų įgyvendinimo planai arba pasiūlomas naujas unikalus sprendimas. Pavyzdžiui, kuriamas observatorijos, inovacijų studijos ar kitokios neįprastos vietos Ukmergėje projektas.

Renginys vyks visą dieną – nuo 9 iki 17 val. Komandoms pristačius sumanymus dėl unikalios vietos mūsų mieste komisija išrinks nugalėtoją.

Iniciatyvas, V. Kalino teigimu, ketinama įgyvendinti iki kovo 15 dienos. Joms bus paskirstyta apie 10 tūkst. eurų. Švietimo inovacijų dirbtuvių tikslas ir yra išsikelti iššūkį, kuris taptų realybe finansiškai prisidedant verslo įmonėms.

Naujai, moderniai vietai, siūlančiai neįprastų veiklų, būtų ieškoma tinkamų patalpų. Čia įdomiai leisti laiką bus kviečiami viso rajono moksleiviai.

Dirbtuves organizuoja Ukmergės rajono savivaldybė ir nepriklausomą švietimo fondą šalyje įkūrę iniciatoriai – žinomi verslininkai, entuziastai. Idėja plėtojama pasitelkus užsienio pavyzdį, juo remiantis tokia veikla įgyvendinama vis daugiau šalies ugdymo įstaigų.

Norintieji dalyvauti švietimo inovacijų dirbtuvėse kviečiami registruotis iki sausio 30 d. interneto puslapyje https://www.subscribepage.com/svietimo-dirbtuves-ukmerge.

V.Kalinas taip pat pasakojo, kad rajono moksleivius norima įtraukti į kuo daugiau visuomeninių renginių. Tarp jų – šaliai svarbios šventės, ypatingų progų minėjimai.

„Neretai būna taip, kad mokiniai – tik pasyvūs stebėtojai. Netgi tenka girdėti nusiskundimų, kodėl, pavyzdžiui, per valstybines šventes jie yra prievarta varomi prie paminklo. Norisi, kad dalyvauti jiems būtų smagu, kad jie ne stebėtų, o patys būtų organizatoriai, aktyviai prisidėtų prie renginių“, – sako Švietimo ir sporto skyriaus vadovas.

Vienas tokių renginių – vasario 16 dieną organizuojamas tradicinis respublikinis bėgimas Pabaiskas–Ukmergė. Siekiant juo sudominti vaikus ir jaunimą, sumanyta naujovių.

Kviečiami ikimokyklinio amžiaus vaikai dalyvauti simboliniame bėgime, kuris bus surengtas mieste, Vienuolyno gatvėje. Visi mažieji dalyviai bus iškilmingai apdovanoti atminimo medaliais.

Vyresniųjų klasių mokiniai kviečiami dalyvauti bėgime. Planuojami du atstumai: Pabaiskas–Ukmergė – 12 km ir nuo miškų urėdijos į Ukmergę – 4 km. Mokiniams pasiruošti pakviesti padėti žinomi rajono bėgikai Juozas Songaila ir Eugenijus Oganauskas. Pirmoji treniruotė – šį ketvirtadienį Antano Smetonos gimnazijos stadione.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)