Spausdinti šį puslapį

Taujėnuose šventė Pi dieną

Komandos stebino kūrybiškomis užduotimis. Komandos stebino kūrybiškomis užduotimis.

Mokyklose randasi naujos šventės – Taujėnų gimnazijoje jau ne pirmus metus švenčiama kovo 14-ąją minima Tarptautinė pi diena.

Tai neoficiali kasmetinė šventė, skirta matematinei konstantai pi paminėti. Pi – iracionalusis skaičius, kurio apytiksli reikšmė yra 3,14. Štai todėl šventės data trečio mėnesio 14 diena.

Ta proga matematikus ir jų draugus dera vaišinti vaisiniais pyragais ir aptarinėti tiksliųjų mokslų svarbą mūsų gyvenime.

Taujėnų gimnazijoje po pamokų vykusiame „Pyragų ir logikos dienos“ renginyje mokinių komandos stebino kūrybiškomis namų darbų užduotimis – filmukais ir repo dainomis – bei sprendė logines užduotis.

Mokiniams gerai pavyko ir praktinės užduotys – statyti bokštus iš makaronų ir zefyrų, klijuoti spalvotas simetriškas mozaikas, spręsti mazgų rišimo galvosūkius.

Skaniausia dalis buvo pyragų ragavimas. Geriausiai sekėsi III gimnazijos klasės mokiniams, kurie laimėjo pirmą vietą, ir 8 klasės komandai, laimėjusiai II vietą.

Renginį organizavo mokytojos I. Girdžiūnienė, R. Šarkienė, J. Jankauskienė ir D. Žeruolienė. Apie šventę papasakojo Taujėnų gimnazijos spec. pedagogė, logopedė Asta Kaplūnienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)