Spausdinti šį puslapį

Apie Ukmergę – per Ukrainos televiziją

Svečiams nuostabos sukėlė šakočio kepimas. Svečiams nuostabos sukėlė šakočio kepimas.

Išskirtiniausius Ukmergės objektus neseniai aplankė Ukrainos televizijos kanalo „5“ laidos „Continent“ kūrėjai.

Ši laida Ukrainoje yra laimėjusi daug tarptautinių apdovanojimų, o pagrindinis jos tikslas – papasakoti žiūrovams apie pasaulyje lankomiausias vietoves.

Pirmiausia ukrainiečiai Ukmergėje susitiko su „Miško broliais“: „Lig šiolei jaučiame stiprų brolišką ryšį, kai jūsų partizanai padėjo mūsų partizanams“,– teigė svečiai.

Užulėnyje, Prezidento Antano Smetonos dvare, didžiausią įspūdį paliko pasakojimai apie Sofiją Smetonienę. Pasak ukrainiečių, besiklausant gidės Jurgitos pasakojimo atrodė, jog priešais akis stovi pati Prezidento žmona. Nuostabos sukėlė šakočio kepimas.

Mieste svečiai klausėsi balandžių „dainų“. Laidos „Continent“ kūrėjams pristatytas ir kalbančių skulptūrų maršrutas ,,Miestas kalba Tau“, kuris šiuo metu subtitruojamas ir į anglų kalbą.

Lietuvoje, be Ukmergės, ukrainiečiai taip pat aplankė Molėtų, Birštono, Kauno įžymybes.

Mūsų miesto vardas Ukrainos televizijos ekranuose nuskambės balandžio mėnesį.

Lietuvoje „Continent“ kūrėjai lankėsi jau nebe pirmą kartą, prieš 3-ejus metus taip pat kūrė laidą apie Lietuvą, bet tuomet keliavo po didžiuosius miestus ir kurortus. Šį kartą sakė norėję aplankyti regionus.

Televizijos laidos vedėją, operatorių ir režisierę po mūsų rajoną lydėjo Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro darbuotojos.

UŽ inf.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)