Apie debesų kompiuteriją – bibliotekoje

Skaitmeninio raštingumo mokymai Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje. Kristinos Darulienės nuotr. Skaitmeninio raštingumo mokymai Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje. Kristinos Darulienės nuotr.

Daugiau kaip 1 000 Lietuvos gyventojų dalyvavo nemokamuose skaitmeninio raštingumo mokymuose.

Į šalies miestų, miestelių bei kaimiškųjų vietovių bibliotekas pastaruoju metu gyventojai dažniau rinkdavosi ne spaudos skaityti ar knygų grąžinti, o dalyvauti skaitmeninio raštingumo mokymuose. Informacijos paieška, e. sveikatos paslaugos, saugumas internete – aktualiausios mokymų temos. „Atėjau į pradedančiųjų mokymus tikėdamasi įgyti kompiuterinio raštingumo žinių“, – savo lūkesčiais dalijasi senjorė Birutė, Ukmergės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos lankytoja.

Skaitmeninio raštingumo mokymuose gali dalyvauti visi Lietuvos gyventojai, vyresni nei 18 metų. Kursai skirti asmenims, neturintiems skaitmeninio raštingumo žinių, bei tiems, kurie nori jas pagilinti ar atnaujinti. Mokymai vyks iki 2021 m. vasario.

Pradedančiųjų mokymų programa trunka 18 val. Jos dalyviai įgis pagrindinių naudojimosi skaitmeniniais įrenginiais (kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais ar planšetiniais kompiuteriais) žinių ir įgūdžių, mokysis rengti tekstinius dokumentus, saugiai ir atsakingai naršyti internete, ieškoti aktualios informacijos, naudotis e. valdžios, e. verslo ir e. laisvalaikio paslaugomis, dalytis informacija, bendrauti internetu su kitais.

Šiuo metu pradedančiųjų mokymus jau baigė daugiau kaip 1 000 dalyvių visoje Lietuvoje. Pasidomėjus Birutės, ar mokymai atitiko lūkesčius, senjorė pripažino, jog užsiėmimai buvo intensyvūs ir naudingi. Dabar teks savarankiškai pakartoti tai, ko buvo mokytasi, ir bandyti taikyti įgytas žinias kasdieniniame gyvenime. Ateityje Birutė norėtų sužinoti ir apie nuotraukų redagavimą, debesų kompiuteriją, tiesioginio bendravimo internetu programas.

Visi, norintys pagilinti skaitmenines žinias, kviečiami dalyvauti penkiose skirtingose 6 val. trukmės programose: „Būk aktyvus, unikalus ir verslus“, „Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas“, „Atsakingas turinio skelbimas internete ir saugus naršymas“, „Inovatyvus savęs pristatymas“ bei „Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“. Dalyviams išduodami pažymėjimai, suteikiama mokomoji medžiaga.

Mokymai rengiami bibliotekose, norint užsiregistruoti galima atvykti į artimiausią biblioteką.

Šie mokymai – tai viena projekto „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ veiklų. Siekiama skatinti Lietuvos gyventojus įgyti reikalingų įgūdžių, efektyviai, įvairiapusiškai, saugiai ir atsakingai naudotis internetu, į šias veiklas įtraukiant vietos bendruomenes.

Projektą įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, LR ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Vidaus reikalų ministerija. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų