Spausdinti šį puslapį

Direktoriai paaiškės po atrankų

Viena iš įstaigų, ieškanti vadovo, – Ukmergės „Šilo“ progimnazija. Viena iš įstaigų, ieškanti vadovo, – Ukmergės „Šilo“ progimnazija.

Naujuosius mokslo metus kai kurios ugdymo įstaigos pasitiks galbūt turėdamos naujus vadovus. Kol ruošiamasi konkursams, galvojama ir apie tai, ar mokyklose netrūks specialistų.

Ukmergės rajono savivaldybė yra paskelbusi tris konkursus dėl įstaigų direktorių paieškos. Darbas siūlomas pretendentams į Ukmergės vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“, Siesikų gimnazijos ir „Šilo“ progimnazijos vadovų pareigas.

Tarp reikalavimų kandidatams tapti Siesikų gimnazijos direktoriumi – turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą. „Šilo“ progimnazijos bei „Nykštuko“ – turėti ne žemesnį kaip aukštąjį koleginį ar jam lygiavertį išsilavinimą.

Visi kandidatai turi atitikti ir kitus reikalavimus, tarp kurių – turėti pedagogo kvalifikaciją ir ne mažesnį kaip 3 metų pedagoginio darbo stažą arba turėti magistro laipsnį, pedagogo kvalifikaciją ir ne mažesnį kaip 2 metų pedagoginio darbo stažą ir pan.

Konkursui dėl Siesikų gimnazijos pretendentai dokumentus turi pateikti iki liepos 19 d., atrankos data – rugpjūčio 2 d. Dėl kitų dviejų konkursų dokumentai pateikiami iki liepos 18 d., atrankos data – rugpjūčio 1 d.

Ukmergės rajono savivaldybės taryba sprendimus dėl „Šilo“ progimnazijos direktoriaus Leono Žuklio bei lopšelio-darželio „Nykštukas“ vadovės Angelės Liausienės atleidimo iš pareigų priėmė dar kovo mėnesį, atsižvelgdama į jų pačių prašymus.

Nuspręsta atleisti „Šilo“ progimnazijos direktorių 2019 m. rugpjūčio 31 d. pagal Lietuvos Respublikos darbo kodekso 54 straipsnį (darbo sutarties nutraukimas šalių susitarimu). Atleidimo iš pareigų dieną bus išmokėta: jam priklausantis darbo užmokestis, keturių mėnesių jo vidutinių darbo užmokesčių dydžio išeitinė išmoka ir kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas.

„Nykštuko“ direktorė atleidžiama iš šių pareigų 2019 m. liepos 31 d. taip pat šalių susitarimu. Jai irgi priklauso tokios pat išmokos.

L.Žuklys „Šilo“ mokyklai vadovauja 31 metus, A. Liausienė „Nykštukui“ – 24 metus.

Siesikų gimnazija be direktoriaus liko pernai,  kai jos vadovas Vaidotas Kalinas, vasarį laimėjęs konkursą, tapo rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėju. Jau turėjo įvykti atranka į šios gimnazijos direktoriaus pareigas, tačiau dalyvauti konkurse kol kas niekas nepanoro. Siesikų mokykloje pedagogas direktoriavo per septyniolika metų – nuo 2000-ųjų gegužės.

Šiuo metu Ukmergės rajono mokyklose, informavo Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas V. Kalinas, dirba 405 pedagoginiai darbuotojai (mokytojai ir pagalbos mokiniui specialistai). Iš jų – 12 pensinio amžiaus.

Ikimokyklinio ugdymo įstaigose dirba 174 pedagoginiai darbuotojai, iš jų – apie 15 pensinio amžiaus.

„Švietimo ir sporto skyrius ragino mokyklas teikti paraiškas programai „Renkuosi mokyti“, kad į rajoną būtų pritraukiami jauni specialistai. Paraiškos šiemet nebuvo teiktos, nes mokyklos dar negalėjo pasiūlyti visų pareigybių (etatų) naujiems pedagogams. Taigi, šiandien didesnių pedagogų stygiaus problemų rajone nėra“, – sako vedėjas.

Tačiau, jo teigimu, yra pavienių problemų: „Pavyzdžiui, Siesikų gimnazija dar neturi fizikos dalyko specialisto naujiems mokslo metams. Ateityje, po kokių 5–7 metų, mokyklose labiausiai trūks gamtos mokslų, istorijos ir matematikos mokytojų.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)