Skaitymo akcijoje dalyvauja ir nuteistieji

Pravieniškių pataisos namai-atviroji kolonija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Ukmergės Vlado Šlaito viešąja biblioteka.

Sudaryta galimybė nuteistiesiems įsitraukti į visoje Lietuvoje vykstantį vasaros skaitymo iššūkį „Vasara su knyga“.

Šios akcijos metu įvairaus amžiaus žmonės kviečiami dalyvauti skaitymo varžytuvėse. Toks skaitymo iššūkis – tai turiningas ir smagus užsiėmimas, kurio tikslas – per vasarą perskaityti bent jau penkias knygas, teigia akcijos organizatoriai.

Jos dalyviai jau žino, kad pasirinkti knygas reikia pagal tam tikrą užduotį: tai turi būti lietuvių autoriaus arba bibliotekos darbuotojo rekomenduota knyga. Knyga apie keliones, knyga geltonu viršeliu arba tokia knyga, kurios pavadinimas prasideda iš tos pačios raidės, kaip ir dalyvio vardas.

„Šiame iššūkyje panoro dalyvauti ir jau pradėjo skaityti knygas trylika pataisos namų Pirmojo sektoriaus nuteistųjų. Vienas iš dalyvių jau įveikė visas užduotis ir kartoja jas dar kartą. Knygas nuteistiesiems iš savo bibliotekos fondų parenka Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Jasiuliškio kaimo padalinio vyresnioji bibliotekininkė Vilma Belapetravičienė“, – pasakojo Jolanta Čekauskaitė, Pravieniškių pataisos namų Pirmojo sektoriaus Resocializacijos skyriaus psichologė.

Anot jos, bendradarbiavimas su biblioteka nuteistiesiems suteikia galimybę gauti įvairesnių knygų, skatina pozityvų užimtumą.

„Bibliotekininkės Vilmos kruopščiai parinktos knygos veikia kaip biblioterapijos priemonė: padeda analizuoti ir atpažinti savo elgesį, jausmus, gilintis į tarpasmeninių santykių aspektus, skatina geras emocijas. Dalykimės žiniomis ir gerumu su visais“, – sako psichologė.

Šiuo metu pataisos namų Pirmajame sektoriuje bausmę atlieka daugiau kaip 600 nuteistųjų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų