Spausdinti šį puslapį

Modernėja ir tiki savo ateitimi

Želvos gimnazija moksleivius pasitiko atsinaujinusi. Želvos gimnazija moksleivius pasitiko atsinaujinusi.

Naujus mokslo metus Želvos gimnazija pasitiko išgražėjusi, gerokai pasikeitusi. Remontai čia atlikti ne tik savivaldybės biudžeto bei ES struktūrinių fondų, bet ir rėmėjų lėšomis.

Želvos gimnazijos direktorius Vidas Tavoras pasakojo, kad vidaus patalpų remontas jų įstaigoje atliktas pagal savivaldybės parengtą ES lėšomis finansuojamą projektą „Ukmergės rajono ugdymo įstaigų aplinkos modernizavimas“.

Pagal šį projektą modernizuota ne tik Želvos, bet ir Siesikų, Antano Smetonos gimnazijos. Iš viso dvejų metų laikotarpiui tam skirta per milijoną eurų.

Direktorius pasakojo, kad kitos dvi įstaigos daugiau lėšų nukreipė į aplinkos modernizavimą. Joms iš projekto skirta po 300 tūkst. eurų.

Želvos gimnazijai skirta kiek didesnė – 400 tūkst. eurų – suma. Iš jos remontui skirta daugiau kaip pusė lėšų – 214 tūkst.

Pasak direktoriaus, projekto lėšomis buvo atlikta pradinio ugdymo, gamtos, informatikos ir technologijų kabinetų, sanitarinių mazgų remonto darbai, įrengtos mokiniams poilsio zonos koridoriuose.

Kita dalis lėšų panaudota įsigyti įrangai.

Įstaigos vadovas pasakojo, kad didžiausias dėmesys skirtas pradinių klasių ir gamtos mokslo klasių modernizavimui: įrengta kompiuterių klasė, interaktyvios lentos. Nupirkti kompiuteriai mokytojams, 30 planšečių mokiniams. Klasėse mokosi po 12, 13, 16 vaikų, tad vienu metu planšetėmis gali naudotis dvi klasės.

Gimnazijoje įrengtas ir žaidimų kambarys, kuriame laiką smagiai leidžia mokyklinio autobusiuko laukiantys vaikai.

Direktorius V. Tavoras dėkingas UAB „Santerma“ už laiku ir kokybiškai atliktus darbus bei techninę priežiūrą vykdžiusios Ukmergės rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjui Gediminui Narbutui.

Bet ar nenutiks taip, kad gražiai suremontavus mokyklą artimoje ateityje nebeliks ją lankančių vaikų. Ar ši kaimo mokykla nebus įtraukta į reorganizuojamų ir  optimizuojamų rajono švietimo įstaigų grupę.

V.Tavoras yra tikras, kad per ateinančius 3–4 metus taip tikrai nenutiks – mokinių užteks pilnoms klasėms suformuoti.

Viliasi, kad keisis ir Vyriausybės požiūris į kaimo mokyklas. Šiuo metu, jei vyresnėse klasėse iki reikiamo – 12 mokinių – skaičiaus trūksta bent vieno mokinio, Vyriausybės finansavimas nubraukiamas. O tai, pasak direktoriaus, yra keistinas dalykas. Jei riba būtų ne 12, o 8 mokiniai – tiek tikrai susirinktų.

Šiuo metu Želvos gimnazijoje mokosi 162 mokiniai.

Pasak direktoriaus, į pirmą klasę jų gimnazijoje ateina 10–12 mokinių. Ir ne tik iš vietinių šeimų, bet ir naujakurių.

Uždarius aplinkinių kaimų ugdymo įstaigas, į Želvos gimnaziją vaikai rytais atvežami, įveikiant nemažus atstumus. Ir ne tik iš mūsų rajono. Kadangi Želva – rajono pakraštys, čia esančią gimnaziją renkasi ir kaimyninių – Molėtų, Širvintų, Anykščių – rajonų vaikai, kuriems iki savo rajono mokyklų vykti yra per toli.  

Gimnazijos direktorius džiaugėsi, kad jų įstaiga gražėja ir rėmėjų lėšomis.

Tokią galimybę suteikia kraštiečio Antano Mikalajūno dėka kadaise JAV įsteigtas Želvai paremti skirtas fondas.

Tuo dabar rūpinasi VšĮ „Auxilium projektai“. Valgyklos ir administracinės patalpos buvo suremontuotos rėmėjų lėšomis, o remonto darbus atliko UAB „Baltukmės statyba“.

Direktorius sako, kad ši parama – solidi ir rimta. Per dvejus metus 6 tūkst. eurų buvo skirti stadionui atnaujinti, o valgyklos remontui – apie 11 tūkst.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)