Meno mokykloje – nauja direktorė

Nauja Ukmergės meno mokyklos direktorė – Klavdija Stepanova. Nauja Ukmergės meno mokyklos direktorė – Klavdija Stepanova.

Konkursą Ukmergės meno mokyklos direktoriaus pareigoms eiti laimėjo ankstesnėje kadencijoje rajono vicemerės pareigas ėjusi Klavdija Stepanova.

Švietimo įstatymu nustatyta, kad švietimo įstaigos vadovas į pareigas skiriamas penkeriems metams, tad su direktore pasirašyta terminuota darbo sutartis.

Dirbti ji pradės nuo sausio 2 d., o sutarties pabaiga – 2025 m. sausis.

Klausimas dėl K. Stepanovos paskyrimo į šias pareigas svarstytas savivaldybės tarybos posėdyje.

Prieštaraujančių dėl kandidatūros nebuvo, tačiau suabejota dėl darbo pradžios datos.

„Valstietis“ Romas Pivoras pasiūlė, kad į darbą mokyklos vadove K. Stepanova būtų paskirta tik po to, kai sueis metai nuo jos pasitraukimo iš vicemerės pareigų. To esą reikalauja įstatyminė bazė.

Tačiau savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Rimas Jurgilaitis patikino, kad Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija teigia, jog šiuo atveju jokių konfliktų nebūtų.

Balsuodama taryba pritarė sprendimo projektui, kad direktorė dirbti pradėtų nuo sausio.

Po šio balsavimo ir kolegų sveikinimo K. Stepanova sakė, jog ir pati domėjosi, ar turi teisę užimti mokyklos direktorės vietą nepraėjus metams nuo išėjimo iš vicemerės pareigų. Ir buvo patikinta, kad gali – pažeidimo tikrai nebus.

Naujoji Meno mokyklos vadovė pasakojo karjerą Ukmergėje pradėjusi būtent nuo mokyklos. Vėliau keliolika metų skyrė darbui savivaldoje. Per praėjusius rinkimus nutarė juose nedalyvauti ir skirti save profesinei veiklai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # Odeta 2020-01-03 14:41
Buvusieji be darbo nelieka ,vienas daiktus rūšiuos kitas meninį lygi kels.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų