Gedimino Nemunaičio nuotr. Darbą pradėjo Ukmergės kraštotyros muziejaus direktorė Violeta Reipaitė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Darbą pradėjo Ukmergės kraštotyros muziejaus direktorė Violeta Reipaitė.

Šį trečiadienį darbą pradėjo Ukmergės kraštotyros muziejaus direktorė Violeta Reipaitė.

Muziejaus salėje susirinkusiems kolegoms naująją vadovę pristatė rajono meras Rolandas Janickas.

Konkursą į šias pareigas ji laimėjo pernai gruodį.

Meras pasidžiaugė, kad naujoji direktorė savo darbinę veiklą kadaise pradėjo būtent šiame muziejuje. Vėliau sukaupė didžiulę darbinę patirtį – pastaruosius keturiolika metų vadovavo Lietuvos liaudies buities muziejui Rumšiškėse.

„Įbridau į tą patį vandenį, bet dabar tai nebe tas mažas upelis – sugrįžau į labai rimtą struktūrą“, – prisistatydama kolegoms kalbėjo V. Reipaitė.

Akcentavo kolektyvinės veiklos svarbą, sakė pati mėgstanti darbą, kuris ir kiekvienam turėtų teikti malonumą.

Juokavo revoliucijų muziejuje neplanuojanti – pirmiausia įsigilins į situaciją, susipažins su visais muziejaus „turtais“, pabendraus atskirai su kiekvienu darbuotoju.

Šiuo metu Ukmergės kraštotyros muziejuje, kartu su filialais, – per trisdešimt darbuotojų.

„Padarysime šio krašto muziejų svarbų, turintį autoritetą. Toks mūsų tikslas“, – pirmąją darbo dieną susitikime su kolegomis kalbėjo V. Reipaitė.

Su gėlių puokšte ją pasveikino muziejininkai, sėkmės darbuose linkėjo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė.

Po susitikimo pakalbinta naujoji vadovė V. Reipaitė pasakojo, kad su mūsų miestu ją sieja jaunystės sentimentai ir labai ryškūs patyrimai.

Čia dirbant paskutiniais sovietmečio metais šalyje prasidėjo politinis atšilimas, Sąjūdžio veikla. Tuo metu pradėta aktyviai domėtis mūsų miesto simbolio – Laisvės paminklo – atstatymu.  Direktorė sakė, kad jai pavyko surasti šio paminklo projektą. „Tuo metu buvau jauniausia muziejaus direktorė šalyje. Ir nepartinė“, – savo darbo kelio pradžią Ukmergėje prisimena V. Reipaitė.

Pasakojo, kad anuomet mūsų rajone turėjo visą būrį giminių. Dabar likusi viena giminaitė ir viena draugė, pas kurią šiuo metu laikinai apsistojo.

Naujoji vadovė gyvena Kaune, tačiau planuoja būstą nuomotis Ukmergėje.

V.Reipaitė turi Kauno technologijos universiteto viešojo administravimo magistro ir Vilniaus universiteto istoriko bakalauro diplomus.

Ankstesniais metais yra vadovavusi Kultūros paveldo tyrinėjimų ir projektavimo centrui, Kauno paminklų restauravimo projektavimo institutui.

V.Reipaitė muziejaus vadove paskirta penkeriems metams – nuo 2020 metų sausio 15-osios.

30 metų Ukmergės kraštotyros muziejui vadovavusi  Vaidutė Sakolnikienė iš darbo išėjo gruodžio 31-ąją.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # Petras 2020-01-20 19:25
„Padarysime šio krašto muziejų svarbų, turintį autoritetą. Toks mūsų tikslas“, – pirmąją darbo dieną susitikime su kolegomis kalbėjo V. Reipaitė.
O argi tai jau nepadarė ankstesnė direktorė Vaidutė Sakolnikienė ir jos komanda? Jų įdirbis akivaizdus ir neginčijamas. Didžiausias ačiū ir pagarba gerbiamai V. Sakolnikienei.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų