Spausdinti šį puslapį

„Dainų dainelėje“ – ir ukmergiškės

Muzikos mylėtojus prie televizijos ekranų vėl kviečia vienas unikaliausių, ilgametes tradicijas turintis šalies muzikinis renginys „Dainų dainelė“.

Jame pasirodys ir ukmergiškės.

Ukmergės meno mokyklos direktorė Klavdija Stepanova informavo, kad „Dainų dainelėje“ pasirodys du šios mokyklos kolektyvai ir solistė.

Išgirsime mergaičių duetą – Beatričė Suslavičiūtė ir Tėja Petrauskaitė, pasirodys III kl. mergaičių ansamblis, dainuos ir solistė Gabija Railaitė.

Jaunųjų dainininkių mokytojos – Dalia Stundžienė ir Dalia Sližytė, koncertmeisterė – Audra Bernadišienė.

„Vasario 9 d. tiesioginiame eteryje pasirodys mergaičių ansamblis. Kitos atlikėjos – vėliau, dabar dar nežinome pasirodymo datų“, – informavo mokyklos vadovė.

Nuo 1974 m. rengiamas ,,Dainų dainelės“ konkursas į profesionalaus muziko kelią atvedė jau ne vieną šiandien žinomą Lietuvos dainininką. Projekto rengėjai: Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos radijas ir televizija.

,,Dainų dainelę“ organizuoja Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla. Kas dvejus metus  projekte dalyvauja 3–19 metų vaikai ir mokiniai iš visų Lietuvos savivaldybių.

Konkurso dalyviai skirstomi į 4 amžiaus grupes.

Zoninių turų ir televizijos koncertuose pasirodo iki 5 tūkstančių jaunųjų dainininkų, akompanuojančių ansamblių dalyvių, baigiamojoje konkurso laureatų šventėje, tradiciškai rengiamoje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, koncertuoja per 300 jaunųjų dainininkų. Per visą ,,Dainų dainelės“ gyvavimo istoriją joje dalyvavo per 200 tūkstančių mokinių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)