Spausdinti šį puslapį

Reorganizuos švietimo įstaigas

Veprių pagrindinė mokykla nuo rugsėjo bus pavadinta Ukmergės r. Veprių mokykla-daugiafunkciu centru. Veprių pagrindinė mokykla nuo rugsėjo bus pavadinta Ukmergės r. Veprių mokykla-daugiafunkciu centru.

Nuo šių metų rugsėjo bent kelių rajono švietimo įstaigų laukia reorganizacija. Apie tai „Ukmergės žiniose“ jau esame ne kartą rašę. Savivaldybės tarybos posėdyje tam buvo sudėti paskutiniai taškai.

Vaikų lopšelį-darželį „Šilelis“ nutarta prijungti prie Pašilės progimnazijos. Nuo rugsėjo „Šilelis“, kaip juridinis asmuo, baigs savo veiklą, o Pašilės progimnazijai teks visos reorganizuotos įstaigos teisės ir pareigos.

„Šilelyje“ ugdomi 83 vaikai, dvi savaitines grupes lanko 22 vaikai.

Veiklos tęsis, o numatomi reorganizacijos privalumai – per metus bus sutaupyta apie 21 tūkst. eurų, veiks viena įstaiga teritorijoje, atsiras tikimybė, kad daugiau vaikų tęs ugdymą Pašilės progimnazijoje.

Nuo rugsėjo Pabaisko pagrindinė mokykla, kaip juridinis asmuo, baigs savo veiklą ir bus prijungta prie Užupio pagrindinės mokyklos. Užupio pagrindinė mokykla tęsia veiklą ir jai teks visos reorganizuotos mokyklos teisės ir pareigos.

Pertvarkoma Veprių pagrindinės mokyklos struktūra. Nuo rugsėjo ji bus pavadinta Ukmergės r. Veprių mokykla-daugiafunkciu centru.

Centrui perduotas Ukmergės švietimo pagalbos tarnyboje vykdomų stovyklų veiklos organizavimas.

Mokykla išlaikys juridinio asmens statusą. Mokiniai mokysis pagal pradinio ir pagrindinio ugdymo, priešmokyklinio ugdymo ir ikimokyklinio ugdymo programas. Čia bus vykdomos ir kitos neformaliojo vaikų švietimo programos, organizuojamos vaikų poilsio stovyklos.

Numatomi privalumai – viena švietimo įstaiga seniūnijoje, atsirasianti galimybė stovyklautojams naudotis mokyklos sporto sale, kompiuterių klase, biblioteka, taip pat – galimybė ateityje plėsti gyvenamąsias stovyklos patalpas ir veiklą.

Nutarta nuo rugsėjo 1 d. likviduoti Rečionių universalų daugiafunkcį centrą. Jame buvo ugdomi 4 ikimokyklinukai ir 3 priešmokyklinukai, 11 vaikų lanko NVŠ būrelius, veikia biblioteka, vyksta įvairios veiklos, organizuojamos stovyklos (yra 30 nakvynės vietų, valgykla).

Skelbiama, kad visos veiklos po likvidavimo išliks kitose įstaigose. Šio centro išlaikymui savivaldybė pernai iš biudžeto skyrė per 100 tūkst. Eur.

Įstaigos likvidatore skirta šio centro direktorė Gražina Buteikienė.

Nuo rugsėjo bus likviduotas ir Balelių universalus daugiafunkcis centras. Jame ugdomi 9 ikimokyklinukai ir 1 priešmokyklinukas. Kitąmet būtų likę 8 vaikai.

23 vaikai lanko du būrelius. Čia teikiamos skalbimo, kopijavimo, patalpų nuomos paslaugos, veikia biblioteka, sveikatos punktas, vystomos įvairios veiklos.

Savivaldybė šio centro išlaikymui metams skiria per 120 tūkst. Eur.

Įstaigos likvidatore skirta šio centro direktorė Ramutė Liubomirskienė.

Abiejų centrų likvidatorėms nustatyti darbo sutartčių terminai iki rugpjūčio 31 d. ir 1 780 eurų dydžio mėnesiniai atlyginimai.

Sprendimai likviduoti daugiafuncius centrus parengti vadovaujantis švietimo įstaigų tinklo pertvarkos darbo grupės, nagrinėjusios centrų pertvarkymo galimybes siūlymu.

Šia pertvarka siekiama veiklų optimizavimo, geresnio išteklių panaudojimo, biudžeto lėšų taupymo. Darbo grupės pasiūlymai kovo 4 d. buvo pristatyti rajono politikams.

Teigiama, kad veiklos tikrai nesustos, o laikyti tokio pobūdžio daugiafunkcius centrus nėra logikos.

Nagrinėjant šį klausimą, savivaldybės tarybos posėdyje kilo diskusijų.

Savivaldybės tarybos narys Romas Pivoras pažymėjo, kad daugiafunkcių centrų naikinimui bendruomenė tikrai nepritaria, savo poziciją yra pateikusi raštu. „Norim finansinio efekto – viskas aišku, bet skaudžiausia, kad visos tos vykdomos veiklos – atskiros, pastatas – atskiras, nebus bendros koordinacijos“, – kalbėjo politikas.

Vis dėlto, balsuojant pritarta minėtų įstaigų pertvarkai bei likvidacijai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)