Spausdinti šį puslapį

Gimnazijoje – paskutinio skambučio šventė

Abiturientai įamžino savo laidą padovanodami gimnazijos gėlynui išgraviruotą akmenį ir 65 lauko akmenis, kuriuos patys surinko ir atvežė. Abiturientai įamžino savo laidą padovanodami gimnazijos gėlynui išgraviruotą akmenį ir 65 lauko akmenis, kuriuos patys surinko ir atvežė.

Milda TITENYTĖ

Taujėnų gimnazijos mokytoja

Taujėnų gimnazijos abiturientams paskutinis skambutis šiemet nuskambėjo ne gegužės pabaigoje, kaip daugumoje šalies gimnazijų, o birželio 1-ąją.

Šiemet šių švenčių tradicijas gerokai pakeitė koronavirusas, tačiau tiek Taujėnų gimnazijos abiturientai, tiek jų tėvai norėjo tikros Paskutinio skambučio šventės, o ne internetinės.

III klasės gimnazistai su auklėtoju surengė puikią šventę lauke. Šlamėjo vasaros žaluma, klegėjo gandrai ir padūkėlis vėjas lingavo susirinkusiųjų rankose puokštes.

Pirmąkart mokyklos istorijoje iš klasės abiturientų neišvedė pirmokai: gimnazijoje dar neskamba vaikų balsai. Abiturientai išėjo iš mokyklos vieni, nešini gimnazijos vėliava.

Liūdną nuotaiką pataisė susirinkę šventės dalyviai. Skambėjo III klasės merginų atliekamos dainos, sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorė Loreta Zdanienė, buvę Taujėnų mokyklos mokiniai ir abiturientai, o dabar svečiai: Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, Taujėnų seniūnė Elvyra Tulušienė, bendruomenės pirmininkas mokytojas Vidmantas Krikštaponis, tėvų atstovė Gražina Ivoškienė. Gražiai pasveikino ir suvenyrus įteikė Taujėnų gimnazijos tarybos pirmininkė Irmina Žižienė, buvęs pirmasis mokytojas Darius Kaplūnas, auklėtojos Asta Kaplūnienė ir Daiva Židonienė.

Abiturientams buvo išdalyti pagyrimo raštai už prizines vietas olimpiadose, sporto varžybose. Pabaigoje tradiciškai perskaitytas abiturientų testamentas ir perduotas mokyklos raktas, mokinius sveikino tėvai, artimieji, bičiuliai.

Ši abiturientų laida – 65-oji. Jie įamžino savo laidą padovanodami gimnazijos gėlynui išgraviruotą akmenį ir dar 65 lauko akmenis, kuriuos patys surinko ir atvežė.

Mokyklos atnaujintame kieme nuo šiol oš jų padovanotas uosis — lietuviškas ir simbolinis tvirtas medis. O stiprybės reikės pirmiausiai besiruošiant egzaminams. Linkime, kad juos išlaikytų sėkmingai, nors baigti mokyklą teko nuotoliniu būdu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)