Spausdinti šį puslapį

Mokinius sveikino rajono vadovai

Veprių mokykla-daugiafunkcis centras naujus mokslo metus pradeda su 18 mokytojų bei daugiau nei 100 moksleivių. Veprių mokykla-daugiafunkcis centras naujus mokslo metus pradeda su 18 mokytojų bei daugiau nei 100 moksleivių.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos vadovai, tarybos nariai Rugsėjo 1-ąją lankėsi ugdymo įstaigose ir sveikino jų bendruomenes su Mokslo ir žinių diena.

Ukmergės rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad rajono meras Rolandas Janickas ta proga atvyko į buvusią Veprių pagrindinę mokyklą, kuri dabar vadinasi Veprių mokykla-daugiafunkcis centras. Naujasis pavadinimas įstaigai pridėjo ir veiklų. Be mokyklos ir dviejų jos ikimokyklinio ugdymo skyrių Vepriuose ir Sližiuose, jai priskirta dar ir Veprių stovyklavietė, anksčiau priklausiusi Švietimo pagalbos tarnybai.

Meras pasveikino naująją Veprių mokyklos-daugiafunkcio centro vadovę – Ramutę Liubomirskienę, iki tol vadovavusią Balelių universaliam daugiafunkciam centrui. R. Liubomirskienė pakeitė ilgametę šios mokymo įstaigos direktorę Rimą Ramanauskienę.

Veprių mokykla-daugiafunkcis centras naujus mokslo metus pradeda su 18 mokytojų bei daugiau nei 100 moksleivių, iš kurių 10 – pirmokai.

Kita mero aplankyta mokykla – Deltuvos pagrindinė. Naujus mokslo metus ji pasitinka su čia dirbančiais 16 mokytojų, besimokančiais 113 moksleivių, tarp kurių – 5 pirmokai. 

2020–2021 mokslo metus Ukmergės rajone pasitiko 1 147 ikimokyklinukai, 292 priešmokyklinukai, 298 pirmokai, 204 dvyliktokai.

Iš viso mokysis 3452 mokiniai ir dirbs apie 630 pedagogų. Naujais mokslo metais į mokyklas ateis 28 mokiniais mažiau nei pernai.

Rajone veiks 14 bendrojo ugdymo mokyklų (5 gimnazijos, 4 pagrindinės mokyklos, 3 progimnazijos, 1 mokykla-daugiafunkcis centras, 1 specialiojo ugdymo mokykla), 6 vaikų lopšeliai-darželiai, 2 neformaliojo ugdymo mokyklos ir Švietimo pagalbos tarnyba. Viso veiks 23 švietimo įstaigos, iš jų 17 mieste, 6 kaimuose ir miesteliuose.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)