Planuoja mokyti groti mušamaisiais

Mušamųjų instrumentų muzika Ukmergėje skambėdavo kiekvieną pavasarį vykdavusiuose festivaliuose. Tikėtina, skambės ji ir po pandemijos.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Mušamųjų instrumentų muzika Ukmergėje skambėdavo kiekvieną pavasarį vykdavusiuose festivaliuose. Tikėtina, skambės ji ir po pandemijos. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergėje iki karantino kiek-vieną pavasarį vykdavo būgnų ir perkusinės muzikos festivaliai, tačiau mūsų Meno mokykloje mušamaisiais instrumentais groti vaikų niekas nemoko. Ketinama užpildyti šią spragą – kitais mokslo metais Ukmergės meno mokykloje planuojama steigti mušamųjų instrumentų klasę.

Šios mokyklos direktorė Klavdija Stepanova sako, kad iš kolegų kituose miestuose ne kartą girdėjo nuostabą, jog pas mus tokios klasės nėra. Juolab iš tų, kurie yra viešėję Ukmergėje rengiamame tarptautiniame perkusijų festivalyje.

Tačiau sprendimui įgyvendinti reikia nemažos pinigų sumos. Paskaičiuota, kad patalpų įrengimui reikia 20 800 eurų, o mušamųjų instrumentų įsigijimui – 6 534 eurų. Iš viso mušamųjų instrumentų klasės įrengimui bei instrumentų įsigijimui reikia bemaž 27 tūkst. eurų. Iš rajono biudžeto prašoma 24 tūkst.

Klausimą dėl šios sumos skyrimo šią savaitę svarstys rajono savivaldybės taryba.

Mokyklos direktorė K. Stepanova pasakojo, kad patalpas numatyta įrengti jų įstaigos pusrūsyje. Kadangi ši muzika triukšminga, būtina gera garso izoliacija, taigi – ir didesnės investicijos.

Jei klausimui bus pritarta, už skirtas lėšas mokykla įsigys būgnų, lėkščių, stovų, marimbą ir vibrofoną. 3 000 eurų instrumentų įsigijimui mokykla skirtų iš savų lėšų. Ši programa brangi, tad vyktų individualios pamokos, o į grupę pirmais metais planuotų priimti iki 4 vaikų.

K.Stepanova sakė, kad jau svarstyta ir apie pedagogo, kuris apsiimtų mokyti vaikus, kandidatūrą. Kadangi jau atsiliepė net keturi kandidatai – skelbtų atrankos konkursą.

Ukmergės meno mokyklos Muzikos skyriuje galima mokytis groti įvairiais muzikos instrumentais: smuiku, violončele, klasikine gitara, fortepijonu, akordeonu, įvairiais pučiamaisiais instrumentais. Taip pat yra siūlomos šokio ir dainavimo ugdymo programos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų