Lietuvos istorija – dainose

E. Kazlaitė, K. L. Kavoliunas, F. Jakštaitė ir mokytoja N. Valinskienė džiaugiasi puikiu įvertinimu. E. Kazlaitė, K. L. Kavoliunas, F. Jakštaitė ir mokytoja N. Valinskienė džiaugiasi puikiu įvertinimu.

Kasmet Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras (LGGRTC) kartu su Švietimo ir mokslo ministerija organizuoja nacionalinį konkursą „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“.

5–12 klasių mokiniai savo rašiniuose ir eilėraščiuose, piešiniuose, filmuose, dainose ir šokiuose atskleidžia ir įprasmina dramatišką XX a. Lietuvos istoriją: tremtį, Holokaustą, partizaninį karą, neginkluotą pasipriešinimą, 1991 m. sausio įvykius.

Šiais metais konkursui darbus siuntė 768 mokiniai iš Lietuvos ir lietuviškų mokyklų užsienyje.

Nebe pirmą kartą šiame konkurse dalyvauja ir Ukmergės „Šilo“ progimnazijos mokiniai. Konkursui pasiruošti jiems padeda muzikos mokytoja metodininkė Neringa Valinskienė.

Konkursui 8 klasės mokiniai paruošė ir nusiuntė dvi autorines dainas – Faustos Jakštaitės „Ištryptos pavasario samanos...“ bei Elzės Kazlaitės ir Karolio Luco Kavoliuno – „Tu – Lietuva...“

Konkursui iš viso buvo pateiktos 29 dainos.

Abi ukmergiškių kurtos dainos įvertintos palankiai. Už dainą F. Jakštaitė pelnė II-os, o E. Kazlaitė ir K. L. Kavoliunas – III-ios vietos laureatų diplomus.

Dėl karantino neįvyko konkurso laureatų pagerbimo šventė, tad diplomai, padėkos raštai ir gausūs prizai mokiniams bei mokytojai N. Valinskienei atkeliavo paštu.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų