Spausdinti šį puslapį

Vyko baigiamasis Lietuvių kalbos dienų sostinės renginys

Baigiamasis renginys vyko piliakalnio papėdėje.  Dainiaus Vyto nuotr. Baigiamasis renginys vyko piliakalnio papėdėje. Dainiaus Vyto nuotr.

Šiais metais Ukmergė neša garbingą Lietuvių kalbos dienų sostinės vardą.

Prie piliakalnio vyko baigiamasis šio projekto renginys. Jame dalyvavo rajono literatai, kraštiečiai poetai, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkas Audrys Antanaitis, Komisijos ryšių su visuomene atstovė Aurelija Baniulaitienė, Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Darius Varnas, direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė.

Renginyje pasidžiaugta buvusiomis veiklomis, padėkota aktyviausiems Kalbos dienų dalyviams.

Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkas A. Antanaitis dėkojo už kūrybiškumą ir iniciatyvumą, linkėjo atsigręžti į praeities lobynus, kurti ir auginti kalbą, dalytis žiniomis, nuolat mokytis ir... nebijoti kalbėti.

Už bendradarbiavimą įgyvendinant projektą „Lietuvių kalbos dienų sostinė „Kalba ir žmogus. Ukmergės kraštas“ įteiktos Valstybinės lietuvių kalbos komisijos ir rajono mero padėkos.

„Kasmet Ukmergės rajone vyksta daugiau kaip šimtas Lietuvių kalbos dienoms skirtų renginių. Šiemet į Valstybinės lietuvių kalbos komisijos planą buvo įrašyta jų šimtas dvidešimt... Visą šį laikotarpį raiškiai skaitėme, rašėme, piešėme kalbą, skaitėme kraštiečių kūrybą, organizavome viktorinas, konkursus, vyko susitikimai, parodos.

Pristatėme visuomenei Ukmergės krašte gyvenančius ar iš šio krašto kilusius žmones, puoselėjančius lietuvių kalbą, kalbos žmones, rašančius apie Ukmergės kraštą, pripažintus ir įvertintus šiame krašte... Parengėme ir išspausdinome daugiau nei dvi dešimtis puikia kalba parašytų tekstų...“ – sakė projekto „Lietuvių kalbos dienų sostinė „Kalba ir žmogus. Ukmergės kraštas“ vadovė Dalia Ivaškevičienė.

Gražiausios akimirkos „sugulė“ į filmą „Ukmergė – Lietuvių kalbos dienų sostinė 2021“. Jį galima pažiūrėti svetainėje ukmerge.lt.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)