Spausdinti šį puslapį

Geriausiems mokytojams – garbingi apdovanojimai

Metų mokytojos Aušra Danielienė, Ramutė Sakalauskienė, Virginija Savickienė.   Dainiaus Vyto nuotr. Metų mokytojos Aušra Danielienė, Ramutė Sakalauskienė, Virginija Savickienė. Dainiaus Vyto nuotr.

Ukmergės kraštotyros muziejuje spalio 5 d. vyko iškilmingas Mokytojų dienos minėjimas. Jame pasveikinti ir apdovanoti geriausi šių metų pedagogai, o vienos mokytojos laukė ypatingas sveikinimas.

Savivaldybės taryba trims mokytojoms suteikė Ukmergės rajono geriausio 2021 metų mokytojo vardą. Juo nuo šiol didžiuosis vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ priešmokyklinio ugdymo mokytoja Aušra Danielienė, Antano Smetonos gimnazijos tikybos mokytoja Ramutė Sakalauskienė ir Ukmergės sporto centro sporto mokytoja Virginija Savickienė.

Nominantėms Tarptautinės mokytojų dienos proga įteiktos 600 Eur premijos.

Tarptautinės mokytojų dienos proga Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas padėką įteikė savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjui Vaidotui Kalinui ir visam būriui pasižymėjusių mūsų rajono pedagogų.

Mokytojams padėkas įteikė ir Seimo narys Juozas Varžgalys.

Išskirtinio apdovanojimo sulaukė Ukmergės meno mokyklos ir Antano Smetonos gimnazijos dailės mokytoja ekspertė Jolita Šlepetienė.

Renginio metu profesinės šventės proga jai įteiktas Mero padėkos ženklas. Apdovanojimas skirtas už iniciatyvią, kūrybišką pedagoginę ir metodinę veiklą, naujų mokymo formų, saviraiškos erdvių ieškojimą, mokinių kūrybinių galių ugdymą, suteikiant galimybę augti, kurti, tobulėti ir prezentuoti Ukmergės rajoną.

Pažymėta, kad mokytojos J. Šlepetienės pamokos inovatyvios ir kūrybiškos,  ji nuolat tobulina savo profesinę kompetenciją ir dalijasi savo žiniomis su kolegomis tarptautiniuose, respublikiniuose seminaruose ir konferencijose, aktyviai dalyvauja projektinėje veikloje bei puikiai derina pedagoginę veiklą su kūrybine – dalyvauja rajono, šalies, tarptautinėse dailės parodose, simpoziumuose, projektuose ir pati juos organizuoja.

2019–2021 m. J. Šlepetienė vadovavo Ukmergės meno mokyklos dailės skyriaus mokytojų metodinei grupei, 2018–2021 m. – Ukmergės rajono dailės mokytojų metodiniam būreliui. Jos iniciatyva pradėti organizuoti respublikos dailės mokytojų tapybos plenerai „Ukmergės diena“. 2019 m. vyko pirmasis pleneras Siesikų pilyje, pernai – tarptautinis pleneras Vaitkuškio dvare, kuriame dalyvavo dailininkai ir pedagogai iš Lietuvos ir Lenkijos.

Šiemet Leonpolio dvare vyko jau trečiasis pleneras. Mokytojai plenerų metu ne tik kuria, bet ir gilina žinias apie kultūros paveldą.  

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)