Spausdinti šį puslapį

Lietuvių kalbos žinias gilina „Kalbomatuose“

ukmerge lt nuotr. Projektą pristatė A. Augustinas ir I. Krikštaponienė. ukmerge lt nuotr. Projektą pristatė A. Augustinas ir I. Krikštaponienė.

Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistai Arūnas Augustinas ir Ingrida Krikštaponienė kviečia į ES lėšomis finansuojamą lietuvių kalbos būrelį, pavadintą „Kalbomatu“.

Socialiniame tinkle tuo susižavėjo žinomas žurnalistas, televizijos laidų vedėjas, viešojo kalbėjimo konsultantas Rytis Juozapavičius.

Ukmergiškių sugalvota „Kalbomato“ idėja jo dėmesio sulaukė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuotame seminare „Geroji praktika gerinant mokinių ugdymą ir rezultatus, įgyvendinant Europos socialinio fondo agentūros projektus“. R. Juozapavičius buvo šio renginio koordinatorius.

„Kalbomatai“ – viena iš Ukmergės rajono savivaldybės vykdomo projekto „Tėvų ir mokyklos sinergija mokant vaikus lietuvių kalbos (rašymo)“ dalių.

Projektu siekiama pakeisti požiūrį, kad tėvai domisi tik mokymosi rezultatais, bet ne mokymo procesu, ir, siekiant padėti vaikui, nepakankamai bendradarbiauja su mokytojais.

Įgyvendinant projektą, nupirkti mokykliniai baldai, sėdmaišiai, išmaniosios lentos, mokytojams – nešiojami kompiuteriai, mokiniams ir lietuvių kalbos mokytojams – planšetiniai kompiuteriai.

„Kalbomatuose“ – mokyklose įrengtuose kabinetuose – tėvai gali neformaliai bendrauti vieni su kitais, su mokytojais, su vaikais, padėti jiems mokytis. Jau įvyko net 660 netradicinių „veikliųjų pamokėlių“, kuriose dalyvavo daugiau kaip 140 mokinių ir per 100 tėvų.

Projekto vykdytojai pasidžiaugė, kad projekte dalyvavusių 7–8 klasių mokinių lietuvių kalbos pasiekimai viršijo jų lūkesčius – rezultatai pagerėjo.

Projekto partneriai: Užupio pagrindinė mokykla, „Šilo“ progimnazija, Želvos gimnazija, Taujėnų gimnazija, Vidiškių pagrindinė mokykla.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)