Nori Ukmergę paversti futbolo miestu

Ukmergės fabrikų „Stansefabrikken“, „Likmerė“ ir „Narbutas Furniture Company“ atstovai drauge su Ukmergės rajono savivaldybe ir vietos sporto organizacijomis kuria strategiją, kaip Ukmergę paversti futbolo miestu, ir ieško vadybininko, kuris padėtų šią strategiją įgyvendinti.

„Nors pats esu teniso fanas, pasisakau už futbolą. Tai kolektyvinis žaidimas, kuris įtraukia didelį būrį vaikų ir jaunimo. Krepšinis Lietuvoje ir taip labai populiarus. Be to, tam, kad būtų masiškai žaidžiamas futbolas, investicijų daug nereikia – improvizuotų vartų ir kamuolio. Bet reikia palaikymo“, – pabrėžia idėjos iniciatorius Petras Narbutas, „Narbutas Furniture Company“ savininkas.

Jis prognozuoja, kad iniciatyvą įgyvendinus, po 5 metų Ukmergė gali turėti dvi A lygos futbolo komandas – vyrų ir moterų. Ir tikisi per artimiausias dvi savaites sulaukti pasiūlymų iš vadybininkų, kurie norėtų ir sugebėtų projektą įgyvendinti.

Viena gamybininkų idėja Ukmergėje jau įsitvirtino – pernai trečią kartą didžiųjų Ukmergės fabrikų darbuotojai varžėsi bėgimo ir dviračių kroso rungtyse. Per trejus metus norvegų kapitalo lakštinio metalo apdirbimo UAB „Stansefabrikken“ idėja virto švente ir kolektyvui, ir verslo bei miesto bendruomenei.

„Mūsų bendrovė ir anksčiau skatino darbuotojus aktyviai leisti laisvalaikį – padengdavo dalyvio mokesčius įvairiuose sporto renginiuose. O prieš kelerius metus pamanėme, kodėl nedidelio gero renginio nepabandyti surengti vietoje, Ukmergėje. Juolab kad sporto švenčių mieste nebuvo, o mes norėjome sportuoti, ugdyti komandos jausmą“, – prieš metus kalbėjo Dainius Mačiulis, projekto sumanytojas, „Stansefabrikken“ efektyvinimo vadovas.

Kad būtų daugiau azarto, buvo pasiūlyta prisidėti kitoms gamybos įmonėms ir pernai prie starto linijų jau rikiavosi didžiųjų Ukmergės gamybos įmonių – „Stansefabrikken“, UAB „Systemair“, UAB „Likmerė“, AB „Umega“, UAB „Narbutas Furniture Comapany“ ir UAB „Wurth Lietuva“ – komandos.

Anot p. Mačiulio, kadangi įmonės veikia Ukmergėje, tai ir jų dovana miestui bei bendruomenei, o taip pat reklama pačioms bendrovėms. O tai, kad varžybose dalyvauja ir moksleiviai, leidžia suformuoti teigiamą būsimojo darbdavio įspūdį.

„Verslo žinios“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # Vytautas 2018-03-28 10:32
Smagu, kad patys imasi iniciatyvos! Daug kam reiktų iš to pasimokyti. Šanuoliai, tiek Stansefabrikken su maratono renginiu, tiek Narbutas dėl futbolo "prikėlimo" Ukmergėje. Didžiausios sekmės!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Ukmerge 2018-03-28 15:23
Laukiam nesulaukiam ir krepsiniui truputi reik demesio!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Moteryte 2018-05-10 22:49
Kaip saunu, kad ir moteru nepamirso! Jau matau kaip graziai ant merginu-moteru gula marskineliai su miesto herbu, pvz tokie https://www.citysouvenirs.lt/marskineliai butinai ateisiu sirgti uz miesto komanda!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų