Spausdinti šį puslapį

Kur vaikui lankyti futbolo treniruotes Vilniuje?

Jeigu auginate  mokyklinio, ikigimnazinio amžiaus atžalą(-as) Vilniaus mieste arba jo apylinkėse, gali kilti dilema, kokių gi užklasinės veiklos būrelių jiems arba joms galima pasiūlyti. Ne viskas bus įdomu ir ne viską mažieji priims pozityviai, todėl svarbu pasiūlyti ne tik tai, kas jums atrodo naudinga jų ateičiai, bet ir tai, kas žavi juos pačius ir jų bendraamžius. Gana aiškus ir paprastas pasirinkimas dažnu atveju – futbolas. Vilniuje ir aplink sostinę pasirinkimą turime didelį, tad svarbu rasti tinkamiausią futbolo akademiją. Kaip tą padaryti? Tikimės, jog mūsų straipsnis padės! 

Futbolo treniruotė Vilniuje orientuota į vaiko tobulėjimą 

Linksmai praleisti laiką ar tobulėti? 

Visos futbolo mokyklos sostinėje turi savo interneto puslapį. Iš tiesų sostinėje turime nemažai futbolo mokyklų: 

  • BFA Vilnius 
  • “Žalgirietis” 
  • FM “Ateitis” 
  • FM “Ataka” 
  • FK “Vilnius”  
  • Vilniaus futbolo mokykla (neseniai išformuota) 

Visokeriopas bei plačiausias tobulėjimo ir ugdymo galimybes siūlo tikrai ne visos mokyklos.  Dauguma jų išsiskiria savo filosofija bei požiūriu į talentų ugdymą. Štai FK “Vilnius” - treniruoja su metodika “Always with the ball”, kad treniruočių metu vaikai nuolat turėtų galimybę tobulinti kamuolio valdymo įgūdžius, ko Lietuvoje labai trūksta. Taip pat pirmenybė čia teikiama individualiam žaidėjų meistriškumui, o ne komandiniams pasiekimams. “Žalgirietis” - Vilniaus “Žalgirio” jaunimo akademija, kur svarbiausias - atakuojančio stiliaus futbolas ir pergalės, o žaidėjų tobulėjimui teikiamas antraeilis vaidmuo. Kitos futbolo akademijos daugiau dėmesio gali skirti tam, kad vaikai jaustųsi patogiai ir gerai praleistų laiką, o ne siektų tapti profesionaliais futbolininkais.  

Nėra tik vieno teisingo atsakymo, tad čia spręsti reikėtų tėvams.  

Sportas tik berniukams? 

Futbolo treniruotes FK “Vilnius" akademijoje gali lankyti berniukai ir mergaitės. Mergaičių ir merginų komandas FK Vilnius formuoja iš geriausių savo bei partnerių sportininkių. Komandos dalyvauja merginų U15 ELITE bei moterų I lygos varžybose. Tai yra kone geriausia galimybė jaunosioms žaidėjoms išbandyti savo jėgas su geriausiomis šalies futbolininkėmis.

Patogumas ir komfortas tėvams 

Maniežų, stadionų ir aikštynų išsidėstymas 

Apsispręsti taip pat gali padėti ir patogesnė maniežų, stadionų bei treniruočių vietų lokacija. Jeigu gera futbolo mokykla organizuoja treniruotes netoli namų, tikrai sunku rasti daug priežasčių, kodėl vertėtų ieškoti futbolo akademijos kitame miesto gale. 

BFA Vilnius, FM”Ataka”, FK “Vilnius” bei “Žalgirietis” treniruotes rengia keliose vietose, o FM “Ateitis” siūlo galimybę treniruotis tik “Sportima” manieže Ąžuolyno g. 5. Rinkdamiesi kitą futbolo akademiją, turėsite gana neblogą pasirinkimą leisti vaiką į netoliese esančią vietą arba bent jau ne kitame miesto gale įsikūrusį stadioną. Iš užmiestyje esančių lokacijų vertėtų paminėti FM “Ataka” treniruotes rengiamas Riešės gimnazijoje bei Lentvaryje vykstančias futbolo treniruotes - FK “Vilnius” organizuoja jas.  

Trenerių kompetencija bei galimybės vaikams 

Deja, iš sovietmečio likęs futbolo organizacijų mentalitetas ilgą laiką kliudė ugdyti individualiai talentingus futbolininkus ir futbolininkes. Visa laime, naujos kartos ir nauja patirtimi apsiginklavę treneriai bei treneriai iš Lietuvos ir užsienio bei progresą vertinantys senosios kartos treneriai išlaikė savo darbo vietas bei toliau prižiūri didžiausias talentų kalves sostinėje. 

Prieš leidžiant vaiką į futbolo akademiją turite žinoti ir tai, kokios jam/jai perspektyvos nusimato ateityje. Dėl to svarbu yra varžybos, kuriose dalyvauja, vasaros ar sezoniniai turnyrai, jaunimo komandos aukštesnėse lygose ir stovyklos užsienyje bei kiti meistriškumui aukštinti būtini akcentai. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)