E. Joteika (dešinėje) ir D. Palepšaitis yra iškovoję ne vieną apdovanojimą. E. Joteika (dešinėje) ir D. Palepšaitis yra iškovoję ne vieną apdovanojimą.

Šešuoliuose gyvenantis Evaldas Joteika turi aistringą hobį – jis pritaikė savo automobilį ralio varžyboms ir sėkmingai jose dalyvauja.

25 metų E. Joteika ralio varžybose – ne naujokas. Šiuo sportu domisi nuo vaikystės, o užsiima daugiau nei penkerius metus.

Baigęs pagrindinę mokyklą Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje vaikinas pasirinko automechaniko specialybę.

Iš tėvų išprašęs seną „golfuką“ įgytas žinias pritaikė ruošdamas mašiną ralio varžyboms. Pirmas startas įvyko 2010 m. su Širvintų autoklubo ralio meistrais. Nuo tada kasmet dalyvauja 5–8 varžybose.

Šiuo metu E. Joteikos šturmanas – kaunietis Donatas Palepšaitis. Komanda varžybose dalyvauja 1989 metų laidos „VW Golf“ markės automobiliu. Tokį senučiuką „golfuką“ galima būtų įsigyti už šimtą eurų.

Tačiau tik ne tą, kuriuo skrieja Evaldas. Vaikinas į šį automobilį investuoja didžiulius pinigus ir yra jį pritaikęs varžyboms.

Pasakoja, kad automobilyje yra sportinės sėdynės, sportiniai diržai, vairuotoją ir šturmaną „prilipinantys“ šešiose kūno vietose. „Golfo“ kėbulą nuo smūgių saugo saugos lankai.

Žinoma, tobulintas ir automobilio variklis bei greičių dėžė.

Nors Evaldo automobilis – daugiau nei 20 metų senumo, lenktynininkas sako, jog mašina atitinka standartus – svarbu čia ne metai, o investicijos. Šešuoliškis sako, kad jos – didžiulės. Mašiną vertintų iki 7000 eurų, o investiciją į ją – bene dvigubai daugiau.

Vaikinas šiuo metu bedarbis – dar tik dėliojasi savo verslo planus. Turbūt nė klausti nereikia – verslas bus susijęs su automobilių remontu.

Pripažįsta – nesant turtuoliu investicijos į „ratus“ muša per kišenę. Tenka daug ko atsisakyti, kad patenkintum savo aistros poreikius. „Esu tiesiog ligonis“, – juokauja pašnekovas.

Kaip artimieji reaguoja į pavojingą Evaldo hobį? Sako, kad dabar, kai jau važiuoja su parengtu varžyboms automobiliu, namiškiai jaučiasi ramiau. Evaldas įsitikinęs, kad tinkamai parengtame automobilyje, su tinkamomis sėdynėmis ir diržais ekipažo dalyviai yra saugūs.

Ar kada buvo patekęs į ypač ekstremalią situaciją? Įsiminė pernai Zarasuose 300 ežerų ralio varžybos: skriejant dideliu greičiu posūkyje dingus stabdžiams mašina nulėkė per kliūtis, vertėsi, čiuožė stogu. Ekipažą tuokart išgelbėjo patikimos mašinos saugumo priemonės.

Nuo šių metų E. Joteikos ir D. Palepšaičio ekipažas dalyvauja Lietuvos ralio sprinto čempionato etapuose, kur lenktyniauja su patyrusiais ralio meistrais.

Ypač sėkmingas ekipažui buvo visai neseniai įvykęs Druskininkų ralio etapas, kuriame savo klasėje ir absoliučioje įskaitoje užėmė antrą vietą. Šiemet Širvintų automobilių sporto klubo taurės III etape užėmė I vietą absoliučioje įskaitoje.

Širvintų automobilių sporto klubo varžybose praėjusiais metais šešuoliškis tris kartus tapo nugalėtoju bei iškovojo Taurę absoliučioje metinėje įskaitoje.

Evaldo planuose – parengti projektą, rasti rėmėjų, įsigyti galingesnę raliui pritaikytą mašiną ir lenktyniauti su geriausiais Europos ralio meistrais.

Didžiuojasi bendruomenė

Evaldu ir jo pasiekimais didžiuojasi ne tik jo šeima, bet ir Šešuolių bendruomenė. Šios bendruomenės pirmininkas Stasys Budraitis sako, kad turėti tokį talentingą žmogų – ne tik lenktynininką, bet ir auksinių rankų meistrą – jų bendruomenei yra didelis džiaugsmas.

Kadangi Širvintų automobilių sporto klubo varžybų vienas iš etapų driekiasi per Šešuolius, miestelio žmonės stengiasi visada palaikyti savo jaunąjį kraštietį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų