Spausdinti šį puslapį

Tapo pasaulio čempionėmis

Čempionate ukmergiškės sulaukė sėkmės ir susirado naujų draugų. Asmeninio archyvo nuotr. Čempionate ukmergiškės sulaukė sėkmės ir susirado naujų draugų. Asmeninio archyvo nuotr.

Ką tik pasibaigusiame Olandijoje vykusiame linijinių šokių pasaulio čempionate skambėjo ir Ukmergės vardas. Iš čempionato parvežti du aukso medaliai.

Tarptautinės varžybos, kuriose paaiškėjo geriausi 2017-ųjų šokėjai, vyko sausio 1–7 dienomis Veldhovene. Dalyvavo Ukmergės kultūros centro šokių kolektyvo vadovė Egidija Merenanu, mokanti šokti jaunimą ir suaugusiuosius, bei dar kelios šokėjos.

Ukmergiškė Irena Tijūnaitienė čempionate užėmė šeštą vietą. Gimnazistė Odeta Laukaitytė – ketvirtą, o Viktorija Sartanavičiūtė, taip pat moksleivė, tapo pirma. Pati vadovė E. Merenanu irgi pasipuošė aukso medaliu.

Ji pasakojo, kad šiam čempionatui pradėta ruoštis dar prieš metus. Kad galėtų jame dalyvauti, reikia turėti aukštų įvertinimų ne vienose tarptautinėse varžybose.  Tokių ne kartą pelnė ir visos minėtos šokėjos: dalyvauta varžybose ir medalių laimėta Italijoje, Ispanijoje, Čekijoje, Latvijoje.

Į Olandiją, pasakojo vadovė, suvažiavo labai stiprūs šokėjai. Pastebi, jog ypač gausiai dalyvavo Čekijos, Slovakijos atstovai, didelė buvo korėjiečių šokėjų delegacija.

„Čempionatas buvo įtemptas: visą dieną praleidi ant kojų, dalyvauji atrankose, repeticijose, reikia padėti kitoms pasiruošti. Stebėdavom ir kitų grupių dalyvius, tarp jų – šio sporto žvaigždžių pasirodymus – tai jau aukščiausia tokių šokių atlikėjų kategorija“, – sako pašnekovė.

Neslepia, kad tokie renginiai pačiam dalyviui kainuoja brangiai. Yra starto mokestis, reikia pasirūpinti gyvenimo viešbutyje išlaidomis. Ruošiantis varžyboms tenka gerokai pataupyti: dalyvavimas čempionate gali atsieiti ir iki 1000 eurų.

Įspūdžius iš neeilinių varžybų ukmergiškė vadina ypatingais: „Savaitė tarp šokančių žmonių, kurie – su savo šalių vėliavomis ir himnais, ir su šokiais – nerealu. Atsiduri visai kitam pasauly.“

Tikina, kad visoms šokėjoms čempionate iškovotos vietos svarbios dėl galimybės patekti į aukštesnę kategoriją.

Šiuo metu ruošiamasi E. Merenanu ir Ukmergės kultūros centro organizuojamoms sausio pabaigoje vyksiančioms tradicinėms varžyboms. Į jas atvyks linijinių šokių šokėjų iš visos Lietuvos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)