Spausdinti šį puslapį

Ukmergiškių pergalės tarptautinėse plaukimo varžybose

Vasario 15 dieną Ukmergės ,,Ryto“ specialiosios mokyklos ir sporto centro aulėtiniai vyko į Rygą, kur dalyvavo tarptautinėse  Specialiosios Olimpiados plaukimo varžybose. Be ukmergiškių,  plaukimo takeliuose jėgas išbandė  plaukikai iš Kauno, dvi komandos iš Estijos bei dešimt komandų iš Latvijos.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos ir sporto centro auklėtiniai Lietuvai  padovanojo 3 aukso ir 2 sidabro medalius.

Geriausiai varžybose sekėsi 2014 metų Specialiosios olimpiados Europos čempionei, ukmergiškei Auksei Briaunytei. Latvijoje ji du kartus stovėjo ant aukščiausio apdovanojimų laiptelio. 50 m laisvu stiliumi Auksė praplaukė per 40,93 s ir pasipuošė aukso medaliu, o 50 m nugara  nuotolį įveikė per 48,90 s ir taip pat  buvo neaplenkiama.

Čempionu tapo ir ukmergiškis Dovydas Sakalauskas, kuris plaukdamas 25 m nugara, distanciją įveikė per 27,85 s ir tapo varžybų nugalėtoju. Sidabro medaliais apdovanoti ir Karolis Kilys, plaukęs 25 m nugara bei Dimitrijus Volkovas, plaukęs 50 m laisvu stiliumi. Penktą vietą varžybose iškovojo Valentas Lukjanovas, plaukęs 50 m laisvu stiliumi. Penktas atplaukė ir Karolis 25 m laisvu stiliumi rungtyje, o Dovydas ir Dimitrijus -  užėmė ketvirtąsias vietas, plaukdami 25m laisvu stiliumi. 

Džiugu, kad ukmergiškiai tarptautinėse plaukimo varžybose ne tik užėmė aukštas vietas, bet ir  visi pagerino savo asmeninius plaukimo rezultatus. Sportininkų mokytoja – Vitalija Remeikaitė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)