Spausdinti šį puslapį

Šachmatais pradėjo žaisti dar vaikų darželyje

Vilniuje vyko Lietuvos jaunučių ir jaunių klasikinių šachmatų čempionatas. Penkiose amžiaus grupėse varžėsi 237 šachmatininkai.

Mergaičių grupėje antrą vietą laimėjo Agnė Mickūnaitė. Ji iškovojo teisę mūsų šaliai atstovauti Pasaulio arba Europos čempionate. Šešias dienas Agnė važinėjo į Vilnių, kad sužaistų vieną partiją per dieną.

Agnė šachmatais pradėjo žaisti dar vaikų darželyje. Pirmą kartą sidabro medalį klasikinių šachmatų  čempionate iškovojo būdama 7-erių. Tuomet vyko į Čekiją atstovauti Lietuvai  Europos čempionate.

Visi ją apibūdina kaip judrią mergaitę, tačiau žaidžiant šachmatais ji susikaupia ir pasineria į kovas lentoje. Mama pasakojo, kad per pačias pirmas varžybas 2013 metais Agnei atsibodo sėdėti prie lentos dešimt minučių ir ji kelis kartus nepastebimai nušliuožusi nuo kedės norėjo pabėgti. Bet taip buvo, kai mergaitė buvo penkerių.

„Šiame čempionate, prabėgus beveik penkeriems metams, su pirmos vietos laimėtoja Agnė žaidė ilgiau nei tris valandas! Šeštoje partijoje, po dviejų valandų žaidimo, varžovei pasiūlius lygiąsias Agnė nesutiko.

Paklausus kodėl, sakė dar norėjusi pažaisti. Ir tą partiją ji laimėjo. Tai rodo, kad ši dar labai maža mergaitė turi tvirtą charakterį, užsispyrimą ir tikslą“, – pasakojo  šachmatų trenerė Virginija Savickienė.

 

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)