Suteiktas sveikatos ambasadoriaus vardas

Vadimo Zelevo treniruojami sportininkai yra pasiekę aukščiausių apdovanojimų. Vadimo Zelevo treniruojami sportininkai yra pasiekę aukščiausių apdovanojimų.

Ukmergės rajono bendruomenės sveikatos ambasadoriaus vardą šiemet nutarta suteikti sporto klubo „Vilkas“ treneriui Vadimui Zelevui.

Treneris V. Zelevas propaguoja sveiką gyvenseną, dalyvauja mokymuose ir seminaruose, susijusiuose su žmogaus psichologija bei sveika gyvensena, taip pat juose skaito pranešimus, organizuoja įvairius renginius rajone. Vienas populiariausių – tarptautinis kikbokso turnyras „Ukmergės mero taurė“, kuriame dalyvauja sportininkų iš tarptautinių sporto klubų.

V. Zelevas yra pasiekęs aukštų sportinių rezultatų: Europos kikbokso bronzos medalio nugalėtojas, Pasaulio Tailando bokso bronzos medalio nugalėtojas, Lietuvos taikvando vicečempionas, Latvijos kikbokso vicečempionas, Balkanų šalių kikbokso čempionas. Ukmergiškis yra tarptautinės kategorijos A klasės kikbokso teisėjas, Europos teisėjų komiteto narys. Jo treniruojami sportininkai taip pat yra pasiekę aukščiausių apdovanojimų Europos ir pasaulio pirmenybėse.

Bendruomenės sveikatos ambasadoriaus vardo nominacijos konkursas Ukmergėje organizuojamas nuo 2014 metų kas dvejus metus. Galutinį sprendimą renkant nugalėtoją priima rajono savivaldybės taryba bendruomenės sveikatos tarybos teikimu. Taip siekiama pagerbti visuomenės sveikatos stiprinimo veikla užsiimančius ukmergiškius.

Pats V. Zelevas prisipažįsta, kad žinia apie jam skirtą šį apdovanojimą nebuvo laukta. „Visąlaik malonu, kai įvertina tavo darbą, tačiau tai buvo netikėta“, – šypsosi jis.

Apžvelgdamas savo veiklą naujasis rajono bendruomenės sveikatos ambasadorius sako norintis, „kad sporto srityje būtų pasikeitimų“.

„Daugiau dėmesio skiriu profesionaliam sportui. Dar viena kryptis – užsiėmimai su vaikais, paaugliais, jiems skirtos sporto stovyklos. Turi būti skatinamas aktyvus gyvenimas, sveika gyvensena, nes vis didėjanti problema – vaikų ir paauglių sveikatos sutrikimai dėl nutukimo, neaktyvaus gyvenimo būdo“, – sako V. Zelevas.

Tikisi, kad, jo žodžiais, atitraukus vaikus nuo kompiuterių bei planšečių, galima mažinti šias problemas.

Pirmąja sveikatos ambasadore 2014 metais rajone buvo išrinkta ilgametė rajono Sveikuolių klubo vadovė Nijolė Ona Kaselienė. 2016 metais šis vardas suteiktas lopšelio-darželio „Nykštukas“ papildomojo ugdymo pedagogei, kūno kultūros mokytojai ir auklėtojai Neringai Godliauskienei.

UŽ inf.

Lazybos internete TOPsport

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų