Spausdinti šį puslapį

Sporto šventėje prisiminėm vaikystę

Pakeliui į šventę. Pakeliui į šventę.

Emilija VAITKEVIČIENĖ

„Bočiai“ bendrijos narė

Dažnai girdime apie sporto reikšmę sveikatai. Primenama, kad vyresnio amžiaus žmonėms reikia neleisti stingti sąnariams. Nemaža dalis LPS „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos narių lanko baseiną, vaikšto su šiaurietiškomis lazdomis, dalyvauja sveikatos biuro organizuojamose mankštose.

Jau tapo tradicija kasmet surengti sporto šventę, skirtą pasaulio atmintinos dienos – judėjimo sveikatos labui – paminėjimui. Ši sporto šventė dalinai finansuota iš Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšų.

Šventės vieta pasirinkta Šinkūnų kaime prie Ilgajo ežero esanti kaimo turizmo sodyba.

Nors pūtė smarkus vėjas, krapnojo lietus, dalyvių tai neišgąsdino. Visi buvo gražiai sutikti, pakeltos Lietuvos valstybinė ir LPS „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos vėliavos. Gausų dalyvių būrį renginio vedėja Zita Kviklienė suskirstė į šešias komandas po 7 narius. Šventėje dalyvavo ir Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos komanda.

Komandų pavadinimai buvo žaismingi: „Princas ir šešios nykštukės“, „Rožė su šešiais pumpuriukais“, „Juodvarniai“...

Kai kurios rungtys priminė vaikystės žaidimus: apibėgti ratą, atmušinėjant į žemę kamuolį, maiše nubėgti pakalnėn ir grįžti į kalną.

Dalyviai labai stengėsi įvykdyti užduotis, nors tai pavyko ne visiems. Geriausiai sekėsi „Princas ir šešios nykštukės“, „Bitutė“ komandoms.

Tačiau svarbiausia, kad visi pasimankštinome, dieną praleidome gryname ore, pabraidėme ežere, o kai kurie net išsimaudė.

Pasibaigus užduotims silpnesnių komandų nariai gavo „vitaminų“ sveikatai stiprinti, o stipriausių – po lašinių bryzą ar dešrą.

Po apdovanojimų į dangų buvo paleisti balionai su tautinės vėliavos spalvomis. Prie bendro vaišių stalo skambėjo dainos, salėje sukosi poros, buvo spėjamos mįslės.

Už šventės organizavimą esame dėkingi LPS „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos pirmininkui Algimantui Kacevičiui, bendrijos nariams Aldonai Šimelienei, Vidmantui Juzėnui, Zitai Kviklienei ir Janinai Žvikevičienei.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)