Spausdinti šį puslapį

Galiūnų varžybose – kova iki paskutinės minutės

Galiūnams teko atlikti ne vieną rungtį.  Dainiaus Vyto nuotr. Galiūnams teko atlikti ne vieną rungtį. Dainiaus Vyto nuotr.

Šalia „Vilk-mergės“ restorano vyko Miesto šventės renginys – „Strong man Ukmergė 2021“ galiūnų varžybos. Jose vienuolika dalyvių iš Pak-ruojo, Vilniaus, Kauno, Plungės, Utenos, Marijampolės ir Ukmergės varžėsi penkiose rungtyse.

Pirmą kartą šiose varžybose dalyvavo ir ukmergiškis galiūnas Deividas Morkūnas.

Kova vyko iki pat paskutinės rungties, kurios metu varžybų lyderis Audrius Jokūbaitis skubėdamas padarė klaidą – susipynus kojoms, numetė Konano rato įrenginį, dėl ko prarado kelis taškus. Dėl šios klaidos galutiniame rezultate užleido lyderio poziciją Sauliui Skikui iš Pakruojo.

Rąstą (130 kg) greičiausiai – 5 pakėlimais – iškėlė Saulius Skikas.

Du 130 kg sveriančius lagaminus 30 m greičiausiai nunešė Audrius Jokūbaitis (per 14,66 sek.).

Sunkiausią – 500 kg – rentinį nuo žemės pakėlė Rokas Černiauskas.

Ištvermės rungtį – 20 kg grandinės laikymą – laimėjo Saulius Skikas, išlaikęs 1 min. 22,19 sek.

Šiemet pirmą kartą buvo įsteigta vardinė „Konono rato“ rungtis, ją įsteigė UAB „Stansefabrikken“. Šią rungtį laimėjo R. Černiauskas, 5 žavias „Gabaryto“ šokėjas nunešęs visus 1 233 laipsnius (maždaug 50 metrų).

Varžybose taip pat savo jėgas rankų lenkimo ir lagaminų (2x60 kg) nešime galėjo išbandyti ir žiūrovai. Rankų lenkime I-ąją vietą laimėjo Eisvinas, II-ąją – Justinas, III-iąją – Jurij. Žiūrovų lagaminų nešimo rungtyje pirmas buvo Tomas, antras – Eisvinas, trečias – Eugenijus.

Galiūnų varžybos – tradicinis Miesto šventės renginys, šiemet vykęs penktą kartą. Jį organizuoja Ukmergės rajono Visuomenės sveikatos biuras ir sveikatos stiprinimo ir sporto klubas „Gabarytas“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)