Ukmergiškis skina laurus svarsčių kilnojimo čempionatuose

Marius Sora svarsčių kilnojimo čempionatuose yra iškovojęs ne vieną pergalę. Marius Sora svarsčių kilnojimo čempionatuose yra iškovojęs ne vieną pergalę.

Lietuvos svarsčių kilnojimo čempionate ukmergiškis Marius Sora savo amžiaus grupėje neseniai iškovojo prizines vietas – antrą vietą asmeninėje įskaitoje, o estafetėje – pirmą.

Lapkričio 13 d. čempionatas vyko Tauragėje. Jame dalyvavo per 100 įvairaus amžiaus sportininkų.

Marius Sora svarsčių kilnojimo čempionatuose ir anksčiau yra iškovojęs ne vieną pergalę – tapęs ir Lietuvos, ir Europos nugalėtoju. Tačiau pažymi, kad ši sporto šaka nėra olimpinė, tad susidomėjimas ja nėra labai didelis. Gal todėl ir informacijos nedaug.

Fizinio pasirengimo ir ištvermės sporto šaka reikalauja daug. Varžybų dalyviai atlieka stūmimo ir rovimo veiksmus. Stūmimo veiksmai atliekami dviem svarsčiais, kurių kiekvienas sveria po 24 kilogramus. Rovimo veiksmas atliekamas vienu svarsčiu. Veiksmo kartai varžybose virsta taškais, o kuo daugiau taškų, tuo arčiau yra nugalėtojo pakyla.

21-ų metų M. Sora sako svarsčių kilnojimu susidomėjęs maždaug prieš 5-erius metus. Tuomet mokėsi Taujėnų gimnazijoje, o nuvykęs į patį pirmą čempionatą, iškovojo pergalę. „Nuo tada ir užsikabinau“, – sako dabar jau kaip profesionalas Ukmergės garbę varžybose ginantis vaikinas.

Šiuo metu jis turi nedidelį verslą – individualiai dirba vidaus apdailos darbus. O visą laisvalaikį skiria sportui. Kaip pats juokauja – iš šio sporto neužsidirbsi. Atvirkščiai, varžybos reikalauja išlaidų, tad ne į visas aukšto meistriškumo varžybas pavyksta nuvykti. Antai spalio mėnesį vykusiame pasaulio čempionate nedalyvavo, nes nepavyko rasti finansinių rėmėjų.

Nors M. Sora jau ne vienus metus reprezentuoja Ukmergę aukšto meistriškumo varžybose, tarp  kasmet apdovanojamų mūsų rajono geriausių sportininkų jo pavardės neteko matyti.

Galbūt ateityje kažkas pasikeis. Informaciją apie ukmergiškio laimėjimus savo feisbuko paskyroje paviešinusi Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Ragelytė-Kraucevičienė sakė, kad tik šią vasarą sužinojo apie Mariaus pasiekimus.

Pasak jos, Ukmergės sporto taryba būtinai pagerbs jį šalia kitų mūsų miestui atstovaujančių įvairias sporto šakas kultivuojančių sportininkų. Svarstoma ir kaip rasti būdų finansinei paramai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų