Spausdinti šį puslapį

Turnyrą organizavo šachmatų legenda

Ukmergiškiai drauge su renginio organizatoriumi. Ukmergiškiai drauge su renginio organizatoriumi.

Gruodžio 4–5 d. Vilniuje po metų pertraukos startavo tarptautinis šachmatų turnyras „Baltic Way 2021“.

Jį organizuoja 13-ojo pasaulio čempiono Gario Kasparovo fondas. Dalyvavo 195 šachmatininkai iš Ukrainos, Latvijos, Estijos, Lenkijos bei gausus būrys lietuvių. Tarp jų – Ukmergės sporto centro šachmatininkai Martynas Krumžlys, Julius Stulginskis, Tajus Augūnas, Mėta Mikulinaitė ir Agnė Mickūnaitė. Jie dvi dienas kovėsi prie šachmatų lentų.

Tajus, Martynas ir Julius žaidė jauniausiųjų grupėje iki 8-erių metų amžiaus. Geriausiai sekėsi Tajui Augūnui – 5 pergalės iš devynių ir 20 vieta tarp 46 dalyvių. Mėta Mikulinaitė žaidė 12-mečių grupėje ir surinko 4,5 taško iš devynių. Agnė Mickūnaitė – vyriausiųjų grupėje iki 14-os metų iškovojo sidabro medalį, nugalėtojai iš Latvijos nusileido tik pagal papildomus rodiklius, abi surinko vienodai taškų – po 6 iš devynių. Agnė per šias varžybas savo reitingą pasididino net 46,2 taško.

Į turnyro uždarymą pasveikinti nugalėtojų atvyko ir Garis Kasparovas, vaikai galėjo su šachmatų legenda nusifotografuoti bei gauti jo autografą.

Informavo šachmatų trenerė Virginija Savickienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)