Spausdinti šį puslapį

Įvertinti imtynininkų pasiekimai

Iš kairės: Tomas Putinauskas, Teodoras Aukštuolis, Mindaugas Veržbickas ir Artūras Sakas. Iš kairės: Tomas Putinauskas, Teodoras Aukštuolis, Mindaugas Veržbickas ir Artūras Sakas.

Šalies prezidentūroje neseniai vyko iškilmingas apdovanojimų renginys, kurio metu pagerbti geriausi, reikšmingiausių rezultatų pasiekę Lietuvos sportininkai. Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos įteiktos ir ukmergiškiams imtynininkams – Teodorui Aukštuoliui ir Mindaugui Veržbickui bei jų treneriams.

Šie Ukmergės dziudo klubo sportininkai apdovanoti už Europos sambo čempionate, pavasarį vykusiame Minske, Baltarusijoje, iškovotus medalius. Kovinio sambo meistrai tąsyk lipo ant nugalėtojų pakylos aukščiausių laiptelių.

M. Veržbickui čempionate atiteko bronza, T. Aukštuolis pasipuošė sidabro medaliu. Šiame čempionate dalyvavo per 230 kovotojų iš beveik 30 valstybių.

Prezidentūroje ukmergiškius sveikino ir apdovanojimus jiems įteikė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas ir Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR Vyriausybės generalinis direktorius Edis Urbanavičius. Atsiimti garbingų apdovanojimų kartu su sportininkais vyko ir jų treneriai: dziudo klubo vadovas Artūras Sakas ir Tomas Putinauskas. Prizininkus taip pat treniruoja Eugenijus Simonaitis.

Ukmergiškiai paskatinti ne tik šalies vadovės padėkomis: jų pergalių trofėjų kolekcija pasipildė ir Kūno kultūros ir sporto departamento medaliais.

Abu sportininkai Ukmergę nuolatos garsina šalyje ir užsienyje, pelno aukščiausius apdovanojimus bušido, sambo turnyruose, čempionatuose. Treneris A. Sakas džiaugiasi, kad pergales skinantys sportininkai nepabėgo iš gimtojo miesto. „Abu – ir Mindaugas, ir Teodoras – gyvena Ukmergėje, todėl turim galimybę su jais dirbti“, – sako jis.

Pasakojo, kad kovos menų meistrai treniruojasi kiekvieną dieną, kartais – ir du kartus perdien. „Dirbama ir pagal specialiai sudarytą individualią programą. Juk abu yra profesionalai – ir sambo, ir bušido kovotojai. Teodoras yra laimėjęs ne vieną kovą dėl specialaus čempiono diržo, neseniai klubui atstovavo Japonijoje ir laimėjo trečią vietą. Mindaugas neseniai tapo absoliutus Europos graplingo čempionas“, – sakė pašnekovas.

Graplingas yra imtynių sporto šaka, susiformavusi iš įvairių imtynių (brazilų džiudžitsu, dziudo, sambo ir kt.).

Trenerio A. Sako vadovaujamas Ukmergės dziudo klubas įkurtas 2001 metais. Jo narių imtynininkų – apie pusšimtį. Tarp klubo narių yra ir iš Kėdainių, kitų rajonų atvažiuojančių treniruotis sportininkų. Jauniausiam klubo atstovui – 7-eri, vyriausiam – per 60 metų.

„Amžiaus cenzo čia tikrai nėra, – sako klubo vadovas. – Į klubą ateina tie, kuriems patinka dziudo, užsiima šiuo sportu. Sumoka nario mokestį, tampa klubo nariu ir aktyviai dalyvauja mūsų veikloje.“

Šiuo metu, pasakojo pašnekovas, intensyviai ruošiamasi pasaulio čempionatui, jau kitą mėnesį vyksiančiam Sočyje, Rusijoje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)