Tapo pasaulio kovinio sambo vicečempionu

Žygimantas Ramaška.   sambo.lt nuotr. Žygimantas Ramaška. sambo.lt nuotr.

24-erių metų iš Ukmergės kilęs kovotojas Žygimantas Ramaška tapo pasaulio kovinio sambo vicečempionu.

Šią žinią apie Taškente (Uzbekistane) vykusias varžybas paskelbė portalas sambo.lt.

„Atvirai pasakius, jaučiuosi be galo laimingas. Patikėkit, siekiau to visą savo sporto karjerą. Daug sunkaus darbo ir pastangų įdėjau, nuostabus jausmas užlipti ant šios pakylos tarp geriausių pasaulyje. Bet pirmiausia norėčiau išskirti keletą žmonių, kurie mane nulipdė ir be kurių, manau, aš nebūčiau pasiekęs tiek daug šiame koviniame sporte. Tai yra Ukmergės dziudo klubo treneriai Tomas Putinauskas, Artūras Sakas, Rimantas Lenartavičius ir Eugenijus Simonaitis. Labai daug galėčiau kalbėti apie T. Putinauską, kuris mane kiek-vieną dieną tiek sporto salėje, tiek gyvenime stumia į priekį ir visada palaiko, kad ir su kokiais sunkumais susiduriu“, – pasakojo portalui mūsų kraštietis. 

Jis sakė, kad pasiruošimas buvo geras, jautėsi stiprus fiziškai ir psichologiškai,

Visi priešininkai buvo labai stiprūs, išskyrė varžovą iš Šiaurės Makedonijos, kuriam atliko „savo patį mėgstamiausią smaugimą“. Paminėjo ir kovą prieš Turkmėnistano atstovą, kurį pasiuntė į nokdauną, vos prasidėjus kovai.

Ž. Ramaška pirmoje kovoje įveikė šių metų Europos čempioną iš Izraelio Tarielį Abbasovą, antroje kovoje smaugimo veiksmu įveikė šiaurės makedonietį Daliborą Bogdanovą, pusfinalyje techniniu nokautu nugalėjo Turkmėnistano kovotoją Abdyllą Babajevą. Finale taškais 2:12 lietuvis nusileido RSF atstovui Ruslanui Gasanchanovui.

Sambo.lt skelbia, kad pasaulio čempionate dalyvavo 50 šalių sportininkai iš viso pasaulio. Šiemet sambo sporto šaka sulaukė Tarptautinio olimpinio komiteto pripažinimo. Artimoje ateityje sambo gali būti įtrauktas į olimpinių žaidynių programą.

Primenama, kad Lietuva išugdė du triskart pasaulio čempionus – Česlovą Jezerską ir Sergejų Grečichą, pasaulio čempionus ir prizininkus Ievą Klimašauskienę, Feliksą Jankauską, Ričardą Rocevičių, Vytautą Gušauską, Teodorą Aukštuolį ir kitus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų