Spausdinti šį puslapį

Liejosi krepšinio aistruolių džiaugsmas

LR Prezidento kanceliarijos nuotr. Prezidentė stebėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės Europos čempionato finalines varžybas Lilyje. LR Prezidento kanceliarijos nuotr. Prezidentė stebėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės Europos čempionato finalines varžybas Lilyje.

Džiaugsmą dėl Europos krepšinio čempionate lietuvių iškovoto sidabro Ukmergė išreiškė gana santūriai. Papildomai budėjęs policijos pareigūnų ekipažas skubėjo į vienintelę vietą – raminti Kauno gatvėje ant svetimo automobilio šokančio jaunuolio.

Sekmadienio vakare šimtai tūkstančių lietuvių prilipo prie televizoriaus ekranų stebėti į Europos krepšinio čempionato finalą patekusios Lietuvos krepšinio rinktinės kovos. 

Pusfinalyje Lietuvos rinktinei penktadienį nugalėjus Serbijos krepšininkus, priešakyje „sublizgo“ auksas.

Sekmadienį čempionato finale kovoje dėl aukso lietuvių varžove buvo Ispanijos komanda. Įtemptos rungtynės buvo ne tik žaidėjams – po kiekvieno nesėkmingo bandymo sumažinti skirtumą, atsidusdavo visa Lietuva.

Nors rungtynių rezultatas ir ne toks, apie kokį visi svajojome – krepšininkai rungtynes ispanams pralaimėjo rezultatu 63–80, į Lietuvą mūsų rinktinė grįžta su garbinga pergale – sidabro medaliais ir kelialapiu į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Stebėti Europos krepšinio čempionato finalo į Lilį Prancūzijoje sekmadienį buvo išvykusi ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies žaidėjams ji įteikė sidabro medalius.

Palaikyti Lietuvos krepšininkų nuvyko ir ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius su žmona.

Sostinėje, kituose didžiuosiuose šalies miestuose po lemtingų finalo rungtynių į gatves suplūdo krepšinio aistruoliai. Per daug atsipalaidavusius jaunuolius, besiblaškančius važiuojamoje kelio dalyje, taip kėlusius pavojų patiems sau ir trukdančius vairuotojams, teko raminti policijos pareigūnams.

Palyginus su didmiesčiais, Ukmergė sidabrą šventė labai santūriai, mat dauguma varžybas žiūrėjo ne baruose, o namuose prie televizorių ekranų.

Sekmadienio vakarą Ukmergės gatvėse buvo sustiprintas policijos pareigūnų budėjimas. Ukmergės rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus prevencijos poskyrio viršininkas Tomas Zimblys pasakojo, kad be įprastai budinčio patrulių ekipažo papildomai dar gatvėmis važinėjo tikslinis ekipažas. 

Pasak T. Zimblio, policijos pareigūnų įsikišimo sekmadienio vakarą prisireikė dėl vieno kilusio incidento, susijusio su krepšinio rungtynėmis. Gyventojai pranešė, jog prie Kauno gatvės 41 daugiabučio jaunuolis šokinėja ant automobilio.

Atvykę pareigūnai išsiaiškino, jog pernelyg emocingai besielgiantis jaunuolis šokinėja ant svetimo automobilio. Jis buvo pristatytas į policijos komisariatą, jam surašytas aktas dėl administracinio teisės pažeidimo – nedidelio chuliganizmo.

Pasak pašnekovo, miesto centre vakare jaunimo buvo kiek daugiau nei įprastais vakarais, tačiau susibūriavusius sirgalius greitai išvaikė prasidėjęs lietus.

Zimblys pasakojo, jog Ukmergėje papildomas tikslinis ekipažas yra skiriamas nuo 2003 metų. Tuomet po krepšinio čempionato rungtynių sirgaliai automobiliais užbarikadavo miesto centrą. Be policijos įsikišimo tuomet neapsieita.

Ar pavyko nors akies krašteliu finalines varžybas pamatyti patiems pareigūnams? T. Zimblys sako, kad tikslinis ekipažas budėjimą pradėjo iš karto po rungtynių, taigi pasirgti už Lietuvos rinktinę dar spėjo policijos komisariate.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)