Spausdinti šį puslapį

Turnyrą skyrė Kovo 11-ajai

Ukmergės sporto centro „Vilkmergės“ komanda. Ukmergės sporto centro „Vilkmergės“ komanda.

Rima BOŠKEVIČIENĖ

Asociacijos Ukmergės moterų krepšinio klubo prezidentė

Švenčiant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, surengėme draugišką mergaičių (gim. 2010–2011 m.) krepšinio turnyrą. Jis organizuojamas ne pirmus metus, tačiau šis – išskirtinai liūdnas, kai pasaulio šalys vienijasi ir stengiasi padėti Ukrainai, kurioje vyksta karas.

Krepšinio trenerė Rita Troškienė ir visos turnyro dalyvės prieš rungtynes pasipuošė Lietuvos ir Ukrainos vėliavų spalvų marškinėliais. Krepšinio aikštelėje jėgas išbandė Kėdainių sporto centro ir Ukmergės sporto centro „Vilkmergė“ komandos. Ukmergiškės be vargo įveikė varžoves rezultatu 49:22.

Po pertraukėlės ukmergiškės susitiko su viešniomis iš Vilniaus krepšinio mokyklos. Rungtynės vyko labai įnirtingai, deja, ukmergiškėms šį kartą namų sienos nepadėjo: teisėjo švilpukas fiksavo rezultatą 33:31 vilniečių naudai. Vilniaus KM komanda, žaisdama su Kėdainių SC mergaitėmis, jas nugalėjo 41:18.

Prieš paskutines rungtynes surengtas baudų metimo konkursas, kurio metu išaiškintos taikliausios metikės. Trečioji ir antroji vietos atiteko vilnietėms Augustei Jankauskaitei ir Saulei Lensbergaitei, o pirmoji – Ukmergės krepšininkei Bernadetai Stundytei. Ji turnyro abiejų  rungtynių metu buvo rezultatyviausia ir išrinkta naudingiausia „Vilkmergės“ komandos žaidėja. Visos turnyro komandos apdovanotos medaliais ir taurėmis. Trečioji vieta atiteko Kėdainių SC, antroji – ukmergiškių komandai, o pirmosios vietos taurė iškeliavo į Vilnių.

Po turnyro visos žaidėjos įsiamžino bendroje nuotraukoje, o paskui valgė picą „Optima13“ picerijoje. Komandos išsiskirstė jau laukdamos naujų susitikimų ir linkėdamos taikos pasaulyje.

Turnyras iš dalies finansuotas projekto „Tapk žvaigžde“ bendrai finansuojamo Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)