Spausdinti šį puslapį

Ukmergėje įrengta vardinė krepšinio aikštelė

Konkurse dalyvavusio Nojaus Verbicko dėka Ukmergėje įrengta jo vardu pavadinta krepšinio aikštelė. Konkurse dalyvavusio Nojaus Verbicko dėka Ukmergėje įrengta jo vardu pavadinta krepšinio aikštelė.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Krepšinio mėgėjams Ukmergėje – puiki žinia. Prie Ukmergės sporto centro, Vienuolyno g. 2, įrengta 3x3 krepšinio varžyboms skirta specializuota aikštelė, atitinkanti FIBA standartus ir sertifikatus. Beje, tai – pirmoji ir vienintelė vardinė krepšinio aikštelė mieste, pavadinta ukmergiškio Nojaus Verbicko, kurio dėka ji čia atsirado, garbei.

„Aikštelėje sportuoti galės krepšinio gerbėjai, kurių čia laukia įvairūs turnyrai, konkursai ir laimėjimai. Aš nuo vaikystės svajojau kada nors turėti būtent savo aikštelę, kurioje galėtų sportuoti visi krepšininkai, kurie dega noru žaisti. Taip susiklostė, kad šis noras išsipildė“, – sakė 23-ejų metų studentas N. Verbickas.

Patikino, kad žaisti krepšinį pradėjo beveik tuo pačiu metu kaip ir vaikščioti, o rimčiau susidomėjo šiuo žaidimu būdamas trejų. Nuo šešerių metų Nojus pradėjo lankyti krepšinio treniruotes ir visada atstovavo Ukmergės sporto centro komandoms. Vėliau Lietuvos regionų krepšinio lygoje žaidė Ukmergės „Olimpo“ bei Raseinių komandose.

Vaikinas sako, kad sportas – pagrindinė pokalbių tema namuose su tėčiu ir vyresniuoju broliu Luku. Tėtis Taujėnų gimnazijos fizinio ugdymo mokytojas Regimantas Verbickas kambaryje sūnums buvo įrengęs mažą krepšinio aikštelę su baudų, tritaškių linijomis.

„Kai pernai pavasarį pastebėjau paskelbtą įmonės „Red Bull Lietuva“ konkursą ,,Nufilmuok savo kiečiausią metimą! Ir laimėk savo aikštelės atnaujinimą!“, nutariau jame sudalyvauti.

Ačiū bičiuliams, kurie mane palaikė, padėjo viską nufilmuoti. Tikrai nesitikėjau laimėti pagrindinio to konkurso prizo – juk konkursas vyko kelis mėnesius, o jame galėjo dalyvauti visi norintys. Esu dėkingas „Red Bull Lietuva“  komandai už man skirtą laimėjimą – vardinę krepšinio aikštelę“, – pasakojo Nojus.

Naująją 15x11 m aikštelę Ukmergėje įrengė UAB „West sport group“. Buvo naujai išbetonuotas aikštelės pagrindas, vėliau klojamas 5 mm storio paminkštinimas amortizacijai. Ant viršaus sumontuota raudona polipropileno danga. Ji ilgaamžė, atspari saulės spinduliams, blukimui, lengvai nuvaloma. Ant įbetonuotos gilzės buvo įrengta metalinė krepšinio konstrukcija su grūdinto stiklo lenta. Vėliau klijuojamos ir piešiamos aikštelės linijos.

Aikštelės plotas – 165 kv. m. Pasak UAB „West sport group“ vadovo Dano Kulišausko, tokios aikštelės kvadratinio metro kaina su įrengimo darbais prasideda nuo 35 eurų.

„Tokio tipo aikšteles Lietuvoje jau turi Vilnius, Gargždai, Kretinga, Panevėžys, Molėtai, Druskininkai, Palanga, o dabar ir Ukmergė turės Nojaus aikštelę“, – sakė D. Kulišauskas.

Vieta aikštelei turėjo būti vieša, prieinama visiems gyventojams.

Ukmergėje vieta parinkta suderinus su rajono savivaldybe.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)