Aptarė paramą žemės ūkiui ir aktualijas

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergėje aptartos žemės ūkio aktualijos. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergėje aptartos žemės ūkio aktualijos.

Penktadienį Ukmergės rajono savivaldybėje vyko LSDP Žemės ūkio ir kaimo reikalų komiteto posėdis „Žemės ūkio paramos priemonės smulkiam ir vidutiniam verslui 2015–2020 m. m.“.Renginyje dalyvavo Seimo nariai, Žemės ūkio ministerijos atstovai, rajono ūkininkai, savivaldybės vadovai, žemės ūkio specialistai.

Susirinkusiuosius pasveikino Seimo narys LSDP Žemės ūkio ir kaimo reikalų komiteto pirmininkas Bronius Pauža. Jis pasidžiaugė, kad renginys vyksta būtent Ukmergėje. Prie to prisidėjo mūsų kraštiečiai Seime Arūnas Dudėnas ir Kazys Grybauskas.

 Svečius pasveikino ir Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

Žemės ūkio ministerijos Kompensacijų ir investicijų skyriaus vedėja Aušra Grygalienė kalbėjo apie ES paramos priemones 2015–2020 m. m. smulkiam ir vidutiniam verslui žemės ūkyje.

Rajono ūkininkai turėjo svečiams nemažai klausimų ir pastabų.

Pastebėta, kad ES parama smulkiam ūkiui uždeda ir didelius įsipareigojimas, pririša prie paskolų bankams. Be to, gana sudėtinga yra apskaita. 

Taip pat atkreiptas dėmesys į monopoliją viešųjų pirkimų srityje.

Rajono pasiekimus ir perspektyvas žemės ūkyje, vystant gyvulininkystės programą ir kaimo verslus, aptarė  Ukmergės rajono savivaldybės Žemės ūkio ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Kęstutis Jurkevičius.

  1. pietų Pašilės bendruomenės namuose svečiai lankėsi Juozo Kuliešiaus pieno gamybos ir jo perdirbimo ūkyje Pivonijos seniūnijos III Antakalnio kaime, P. R. Olisevičiaus gėlininkystės ūkyje Veprių seniūnijoje Barboriškių kaime, G. ir M. Sakalauskų ekologiniame uogų, vaisių ir daržovių ūkyje Deltuvos seniūnijoje Žalgirių kaime.

Vakare surengta ir ekskursija Užulėnyje: visi skanavo prezidento A. Smetonos mėgtų kepinių, aplankė prezidento A. Smetonos Užugirio dvarą, Užugirio krašto muziejų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų