Spausdinti šį puslapį

Ridikėliuose – pesticidų likučiai

Vals­ty­bi­nė mais­to ir ve­te­ri­na­ri­jos tar­ny­ba (VMVT) in­for­muo­ja apie Uk­mer­gės tur­ga­vie­tė­je par­duo­da­muo­se ri­di­kė­liuo­se ap­tik­tas che­mi­nes me­džia­gas.

 

 

Įstai­gos spe­cia­lis­tai at­rin­kę ri­di­kė­lių mė­gi­nius pes­ti­ci­dų li­ku­čiams nu­sta­ty­ti, ūki­nin­ko A. Kun­ku­lio už­au­gin­to­se dar­žo­vė­se ra­do 1,56 mg/kg di­me­to­a­ta­to ir ome­to­a­ta­to. Tuo tar­pu di­džiau­sias lei­džia­mas kie­kis yra iki 0,02 mg/kg. Šiais pes­ti­ci­dais nai­ki­na­mi ken­kė­jai. Uk­mer­gės VMVT spe­cia­lis­tai apie nu­sta­ty­tus di­de­lius che­mi­nių me­džia­gų kie­kius sku­biai in­for­ma­vo ko­le­gas iš Kė­dai­nių. Pa­tik­ri­ni­mo me­tu ri­di­kė­lių ne­ras­ta.

Kė­dai­niuo­se gy­ve­nan­tis ūki­nin­kas tei­gė, kad už­au­gi­no ir Uk­mer­gės tur­ga­vie­tė­je par­da­vė maž­daug 30 kg šių dar­žo­vių. A. Kun­ku­lis ti­ki­no, kad pes­ti­ci­dų ne­nau­do­jo. Pa­sak jo, nuo­din­gų me­džia­gų li­ku­čiai že­mė­je ga­lė­jo lik­ti nuo pra­ėju­sių me­tų, kai to­je vie­to­je bu­vo au­gin­ti ir purkš­ti va­sa­ri­niai rap­sai.

VMVT spe­cia­lis­tai tę­sia ty­ri­mą. In­for­ma­ci­ja taip pat per­duo­ta Vals­ty­bi­nei au­ga­li­nin­kys­tės tar­ny­bai prie ŽŪM. Jos spe­cia­lis­tai iš­si­aiš­kins, ko­dėl ir kaip ri­di­kė­liuo­se li­ko to­kie di­de­li pes­ti­ci­dų kie­kiai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)