Visos Lietuvos savivaldybės prisijungė prie „AuGink savo kraštą“ akcijos

Visos Lietuvos savivaldybės prisijungė prie „AuGink savo kraštą“ akcijos Visos Lietuvos savivaldybės prisijungė prie „AuGink savo kraštą“ akcijos

Visos Lietuvos savivaldybės prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „AuGink savo kraštą“. „Kviečiame visų miestų vadovus ne tik pasirašyti memorandumą, bet ir savo sprendimais prisidėti prie regiono ekonomikos augimo.

Labai svarbu yra populiarinti vietinę produkciją ir skatinti augintojus didinti gamybą“, – pasirašydama memorandumą kalbėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.  „AuGink savo kraštą“ – tai pilietinė iniciatyva, kurios tikslas – ugdyti sveiką, stiprią ir pilietišką visuomenę, didinti žinomumą apie vietinius žemės ūkio produktus, stiprinti jų įvaizdį. Tai ne tik padės išlaikyti daugiau darbo vietų regionuose, bet ir stiprins kaimo bendruomenes.

Savivaldybės, pasirašiusios memorandumą, įsipareigojo populiarinti vietos regiono produktus, skatinti sveiką mitybą, siekti ilgalaikio bendradarbiavimo su vietos augintojais, įtraukti visas savo rajonų ir miestų švietimo ir ugdymo įstaigas ir skatinti dalyvauti įgyvendinant programas „Pienas vaikams“ ir „Vaisių vartojimo skatinimas mokyklose“. Svarbu, kad vaikai būtų maitinami sveiku ir šviežiu maistu, kuris yra išauginamas netoli nuo jų gyvenamosios vietos. Savivaldybės turi įrankius, kuriais gali paskatinti žemdirbius didinti gamybą. Vienas iš pavyzdžių – Šilutės savivaldybė, kur iš 27 mokyklų net 24 mokykloms produkciją teikia vietos augintojai. Mokslininkai įrodė, kad sveikiausias ir geriausias žmogui maistas yra tas, kuris buvo išaugintas jo klimatinėje juostoje.

Prie „AuGink savo kraštą“ projekto jau prisijungė šalies žiniasklaidos priemonės, Aleksandro Stulginskio universitetas, Lietuvos skautai, Lietuvos kaimo turizmo asociacija, Priekrantės Verslinės ir Rekreacinės Žuvininkystės Asociacija. Pilietinė iniciatyva taip pat buvo pristatyta Vyriausybėje, o šiandien prie jos prisijungė ir visos Lietuvos savivaldybės.

Žemės ūkio ministerijos informacija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų