Spausdinti šį puslapį

Miškams atsodinti sulaukė paramos

Daugiausiai pasodinta eglaičių. Gedimino Nemunaičio nuotr. Daugiausiai pasodinta eglaičių. Gedimino Nemunaičio nuotr.

VĮ Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regioninis padalinys baigia įgyvendinti stichinių nelaimių pažeistų miškų atkūrimo projektą.

Dėl vėjovartų ir vėjalaužų prieš dvejus metus plynais sanitariniais kirtimais buvo iškirstas 28,3 ha medynų plotas.

Tuometė Ukmergės miškų urėdija parengė projektą ir sulaukė Lietuvos kaimo plėtros programos paramos. Miško atkūrimui pažeistuose plotuose skirta 36 106 Eur parama. Iš jos 85 proc. – ES fondų parama, 15 proc. – Lietuvos valstybės biudžeto lėšos.

Pernai buvo atkurta 17 ha, šį pavasarį – 11,3 ha plotas.

Daugiausiai – 24,5 ha – pasodinta eglaičių, likęs plotas apsodintas ąžuoliukais, pušaitėmis, juodalksniais ir beržais.

VĮ Valstybinių miškų urėdija nuo šių metų išgyvena didelių pokyčių metą – keitėsi visa jos struktūra ir vadovybė.

Nuo birželio Ukmergės regioninio padalinio vadovo pareigas einantis Virginijus Šalčiūnas sako, kad pamažu įsivažiuojama į pasikeitusios struktūros veiklą.

Pasak jo, kai kurie kiti įmonės padaliniai dar jungiasi, neturi nuolatinių vadovų – planuojama, kad įmonė nauju ritmu visiškai pradės dirbti tik nuo kitų metų.

Beje, VĮ Valstybinių miškų urėdijos administracijoje dirba ir ankstesnis Ukmergės miškų urėdijos vadovas Vigantas Kraujalis.

Kaip ir visi kiti urėdai, dėl pertvarkos jis buvo atleistas, tačiau vėliau dalyvavo konkurse, laimėjo ir dabar užima Medienos ruošos skyriaus vedėjo pareigas.

Ukmergės regioninio padalinio vadovas V. Šalčiūnas sako, kad darbuotojų sumažėjimas dabar ir yra didžiausias pokytis. Ukmergės padalinyje iš darbo išėjo 17 darbuotojų – apie 10 procentų viso kolektyvo.

Kitų metų pabaigoje darbuotojų greičiausiai dar mažės, nes kiti metai – paskutiniai, kai Ukmergės padalinyje veikia savas medelynas. Nuo 2020-ųjų jis bus uždarytas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)