Spausdinti šį puslapį

Piktina plyni kirtimai

Ukmergiškiai socialinėje erdvėje dalijasi nuotraukomis, kuriose įamžinti Ukmergės rajone plynai kertami miškai. Pasigirsta nuomonių, kad apdainuota žaliaskarė Ukmergė greitai tokia nebebus.

Ukmergėje gyvenantis žemės ūkio ministro patarėjas Gediminas Lapukas įsitikinęs, kad kirtimai priemiesčio miškuose – per daug agresyvūs. Negana to, darkomi seniūnijos keliai.

Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regioninio padalinio vadovas Virginijus Šalčiūnas patikino, kad  kirtimai vykdomi pagal 10 metų laikotarpiui sudaromą miškotvarkos projektą.

Pasak vadovo, nuo naujų metų darbai vykdomi pagal naują miškotvarkos projektą.

Tam būtini reikiami leidimai iš Valstybinės miškų tarnybos. „Nė viena biržė neišpjaunama be leidimo“, – patikino vadovas.

Jis spėja, kad nuomonės apie neva pagausėjusius plynus kirtimus galėjo atsirasti dėl to, kad metų pabaigoje daugiau  kirtimo darbų buvo atliekama arčiau miesto esančiuose, dažniau pravažiuojamuose rajono miškuose.

Taip pat patikino, kad miesto miškuose, o tokių esama, jokie plyni kirtimai nebus vykdomi.

O G. Lapukas tikina, kad, kol dar nevėlu, kol neprasidėjo neaišku ką žadantis naujasis darbų etapas, telks bendraminčius ir kolektyviniu raštu kreipsis į Aplinkos ministeriją.

Jo įsitikinimu, dėl priemiesčio miškų kirtimo neabejingi turėtų būti ir rajono vadovai.

Rajono meras Rolandas Janickas patikino, kad į Valstybinių miškų urėdijos plotuose esančius miškus savivaldybė tikrai neturi galios kištis ir nurodyti, ką kirsti, o ką palikti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)